Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προσοχή: Αν σας αρέσει κι εσάς αυτό το λαχανικό, μπορεί να είναι δηλητηριώδες!

Δείτε και ποιο είναι και θα πάθετε πλάκα

8 Ιανουαρίου 2021 11:52
Προσοχή: Αν σας αρέσει κι εσάς αυτό το λαχανικό, μπορεί να είναι δηλητηριώδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπανάκι: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σπανάκι είναι ένα από τα υγιέστερα λαχανικά που μπορούμε να φάμε. Αυτό φυλλώδες πράσινο λαχανικό, είναι μια πραγματική “αποθήκη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, Β, C, E, σίδηρο, μαγγάνιο και κάλιο.

Επιπλέον, το σπανάκι είναι πλούσιο σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ισχυρά αντιοξειδωτικά που μας προστατεύουν ενάντια σε έναν αριθμό ασθενειών, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω γήρανσης. Αν κι εσείς συμπεριλαμβάνετε το σπανάκι στο μενού σας, υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε.

Σπανάκι: Είναι από τα λαχανικά που δεν πρέπει να ξαναζεσταθούν

Είναι ένα από εκείνα τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταθεί διότι περιέχει νιτρικά άλατα. Όταν τα νιτρικά άλατα εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, πρώτα μετατρέπονται σε νιτρώδη και στη συνέχεια σε νιτροζαμίνες, οι οποίες είναι γνωστά καρκινογόνα.

Σύμφωνα με διατροφολόγους, το σπανάκι είναι καλύτερο να καταναλώνεται αμέσως μετά την προετοιμασία του. Αν σας μείνει φαγητό, μπορείτε να το φάτε ακόμη και την επόμενη μέρα, δεδομένου όμως ότι δεν θα το ξαναζεστάνετε! Παράλληλα δείτε τι συμβαίνει όταν τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν να φυτρώνουν πρόωρα.

Το λαχανικό που μπορεί να είναι δηλητηριώδες

Μεγάλη Προσοχή: Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα…

Ποια τα φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα; Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες. Επίσης δείτε ποια είναι τα 12 πιο βρώμικα φρούτα που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφράμακα:

  • Μήλα
  • Ροδάκινα
  • Νεκταρίνια
  • Φράουλες
  • Σταφύλια
  • Σέλερι
  • Σπανάκι
  • Κόκκινες πιπεριές
  • Αγγούρια
  • Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

  • Αβοκάντο
  • Καλαμπόκι
  • Ανανάς
  • Λάχανο
  • Αρακάς κατεψυγμένος
  • Κρεμμύδια
  • Σπαράγγια
  • Μάνγκο
  • Παπάγια
  • Ακτινίδια
  • Μελιτζάνες
  • Γκρέιπφρουτ
  • Πεπόνι
  • Κουνουπίδι
  • Γλυκοπατάτες

Φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share