Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται οδοντόκρεμα με φθόριο

Η ενημέρωση από τον οργανισμό

4 Ιανουαρίου 2021 20:09
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται οδοντόκρεμα με φθόριο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμό σήμανε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος ανακαλεί οδοντόκρεμα με φθόριο και, συγκεκριμένα, το καλλυντικό προϊόν Himalaya Complete Care λόγω ασυμφωνίας της επισήμανσης/προώθησης του προϊόντος με τη σύνθεση, έχοντας νωρίτερα κατάσχει αντισηπτικό.

ΕΟΦ: Για αυτό το λόγο ανακαλεί την οδοντόκρεμα

Συγκεκριμένα στην ελληνική επισήμανση αναγράφεται η φράση «χωρίς φθόριο», ωστόσο στο προϊόν βρέθηκε να περιέχεται.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΕΟΦ οδοντόκρεμα

Η εταιρεία ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Προειδοποίηση ΕΟΦ: Ανακαλούνται αντισηπτικά μαντηλάκια

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ καθώς προχώρησε στην ανάκληση των αντισηπτικών μαντηλιών Activemed καθώς το προϊόν δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό άδεια.

Η εταιρεία HOTEL WARE HELLAS A.E.B.E., που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά, οφείλει να το αποσύρει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε αντισηπτικά μαντηλάκια

Η απόφαση αναφέρει:

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του βιοκτόνου Activemed-αντισηπτικά μαντηλάκια, διότι δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από τον ΕΟΦ άδεια κυκλοφορίας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία HOTEL WARE HELLAS A.E.B.E., που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά,οφείλεινα τοαποσύρειμέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιβιοτικό

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την κυκλοφορία ένα γνωστό αντιβιοτικό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν».

Η ανάκληση αφορά ορισμένες παρτίδες από το αντιβιοτικό ZERBAXA® PD.C.SO.IN (1+0.5)G/VIAL., το οποίο είναι σε μορφή ενέσιμης σκόνης, για διάλυση και έγχυση ενδοφλεβίως.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το αντιβιοτικό ZERBAXA:

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιβιοτικό

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστή βρεφική κρέμα

Ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εταιρείας ότι ανιχνεύτηκε κάδμιο σε επίπεδα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού ορίου (κατά μέσο όρο 0,087ppm έναντι 0,04ppm). Επίσης υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχε προχωρήσει στην ανάκληση μία γνωστής οδοντόκρεμας.

undefined

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η εταιρεία NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share