Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Καρκίνος - Αλτσχάιμερ: Ποια τα 5 καθημερινά επικίνδυνα αντικείμενα για την υγεία

Μεγάλη προσοχή!

2 Ιανουαρίου 2021 14:12
Καρκίνος - Αλτσχάιμερ: Ποια τα 5 καθημερινά επικίνδυνα αντικείμενα για την υγεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος - Αλτσχάιμερ: Εκτός από ορισμένες τροφές, οι οποίες, κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με διάφορα καθημερινά αντικείμενα τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν καρκίνο ή ακόμα και αλτσχάιμερ.

Επίσης διαβάστε στο Athensmagazine.gr γιατί ο καρκίνος θερίζει στην Ελλάδα και τι μας κρύβουν οι ειδικοί.

Καρκίνος - Αλτσχάιμερ: Ποια αντικείμενα είναι διαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας;

Σκεύη της κουζίνας και τα δοχεία αποθήκευσης ή τα πλαστικά μπουκάλια. Αν και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν αγνούμε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν για την υγεία.

Σύμφωνα με το Reader’s Digest, όπως σημειώνει το onmed.gr, τα αντικείμενα αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας είναι τα εξής:

Φθαρμένα αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμανθούν

Κάποια αντικολλητικά τηγάνια που περιέχουν (PFC) όταν υπερθερμανθούν εκπέμπουν μια καρκινογόνο ουσία (TFE). Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τα σκεύη αυτά φθαρούν και για αυτό και τότε πρέπει να αντικαθίστανται.

Τα πέντε επικίνδυνα αντικείμενα για την υγεία μας

Ορισμένες συσκευασίες τροφίμων fast food

Κάποιες από τις συσκευασίες όπου συνήθως τοποθετείται fast food περιέχουν πολυστερίνη, η οποία σε παλαιότερες μελέτης έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Ορισμένα μαγειρικά σκεύη περιέχουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου που έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Για το λόγο αυτό όταν φθείρονται πρέπει να αντικαθίστανται.

Αθλητικά μπουκάλια νερού

Κάποια από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά,που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, την οποία έρευνες έχουν συνδέσει με την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Πλαστικά μπουκάλια όταν επαναχρησιμοποιούνται

Πολλοί συνηθίζουν να μην πετούν τα μπουκάλια νερού που αγοράζουν όταν τελειώνει το περιεχόμενό τους, καθώς τα επανεγεμίζουν με νερό βρύσης και τα τοποθετούν στο ψυγείο για να έχουν παγωμένο νερό.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει καθώς κάποια από αυτά περιέχουν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο και πρέπει να χρησιμοποιύνται μία και μόνο φορά

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share