Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα νύχια στα πόδια σας μεγαλώνουν προς τα μέσα και σας μπαίνουν στο δέρμα - Δείτε 5 αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης!

Δώστε προσοχή!

31 Δεκεμβρίου 2020 15:21
Τα νύχια στα πόδια σας μεγαλώνουν προς τα μέσα και σας μπαίνουν στο δέρμα - Δείτε 5 αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νύχια: Η ανώμαλη ανάπτυξη νυχιών, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία και πόνο. Αυτό συμβαίνει, όταν ένα νύχι αρχίζει να μεγαλώνει καμπυλωτά μέσα στο δέρμα. Κάτι τέτοιο, ως εκ τούτου, οδηγεί σε οίδημα, ευαισθησία, ερεθισμό, ερυθρότητα και μόλυνση.

Οι κύριες αιτίες της ανώμαλης ανάπτυξης των νυχιών, είναι η κληρονομικότητα, τα ακατάλληλα υποδήματα και ένας τραυματισμός στο πόδι. Αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό, αλλά συχνά πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί, φυσικοί τρόποι για να απαλύνετε τον πόνο που προκαλείται από αυτό. Θυμηθείτε να μην κόψετε το νύχι. Το καλύτερο είναι να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας, πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε μόνοι σας. Παράλληλα δείτε και 7 θαυματουργές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες

Νύχια: Οι 5 μέθοδοι που θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση:

Έλαιο Tea Tree

Αυτό το έλαιο είναι ένα ισχυρό φυσικό απολυμαντικό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να εφαρμόσετε μερικές σταγόνες στην πληγείσα περιοχή.

Μηλόξυδο

Απλά αραιώστε ένα τέταρτο του φλιτζανιού μηλόξυδο σε ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας σε αυτό. Έτσι, θα ανακουφιστείτε από τον πόνο και την ταλαιπωρία.

Επίσης, μπορείτε να αποτρέψετε μια μόλυνση εάν το εφαρμόσετε άμεσα στην πληγή, αφού έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που καθαρίζουν την περιοχή. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να καταπολεμήσει μια υπάρχουσα βακτηριακή λοίμωξη.

Ζεστό μπάνιο με αλάτι Epsom

Το Epsom, ανακουφίζει τους ερεθισμούς, μαλακώνει τα νύχια και απολυμαίνει το πόδι από τα βακτηρίδια. Απλά τοποθετήστε το πόδι σε χλιαρό νερό με αυτά τα άλατα για 20 λεπτά.

Αντιβιοτική αλοιφή

Έχει μεγάλη σημασία να κρατάτε το πόδι σας καθαρό. Τα πόδια έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια, οπότε θα πρέπει να εφαρμόζετε αντιβιοτική αλοιφή τακτικά και να τυλίγετε το δάχτυλο με έναν επίδεσμο.

Ένα κομμάτι βαμβάκι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ανακουφιστείτε από την πίεση μεταξύ του νυχιού και του πονεμένου δαχτύλου. Στερεώστε ένα κομμάτι αποστειρωμένο βαμβάκι με κλωστή ή οδοντικό νήμα, προσεκτικά γύρω από το πληγωμένο δάχτυλο, για να εξασφαλίσετε την άνεση του δαχτύλου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share