Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βράσε μπανάνα και κανέλα, πιες το ζουμί λίγο πριν τον ύπνο και... Απίστευτο!

Δώστε βάση

29 Δεκεμβρίου 2020 10:44
Βράσε μπανάνα και κανέλα, πιες το ζουμί λίγο πριν τον ύπνο και... Απίστευτο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O ύπνος είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία σας και σχετίζεται με πολλές ζωτικές λειτουργίες αλλά και με την εμφάνισή σας, καθώς αποδεδειγμένα σχετίζεται με το δέρμα και τα κιλά σας. Ένα απολύτως φυσικό τρικ για να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο εύκολα και να έχετε περισσότερη ενέργεια όταν ξυπνάτε είναι να πιείτε το ρόφημα μπανάνα με κανέλα λίγο πριν κοιμηθείτε.

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, δύο μέταλλα που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, πολύ ωραία γεύση και άρωμα και βοηθά στη χαλάρωση του σώματος. Επιπλέον βοηθά στη χώνεψη.

Παράλληλα δείτε ακόμη ποια ασθένεια μπορείτε να θεραπεύσετε με το συνδυασμό κανέλας και στέβιας.

Μπανάνα και κανέλα: Δείτε τη συνταγή που θα σας κάνει να έχετε έναν ήσυχο ύπνο

Υλικά

  • 1 μπανάνα, κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Βάζετε τη μπανάνα καθαρισμένη μέσα σε νερό και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το στραγγίζετε σε μία κούπα και προσθέτετε κανέλα. Το πίνετε μία περίπου ώρα πριν κοιμηθείτε.

Κανέλα: Τα οφέλη και οι παρενέργειες της

Κανέλα: Μπορεί να έχουμε συνδέσει τη χρήση της με τα αμέτρητα γλυκά που τρώμε στην περίοδο των γιορτών, όμως αν το ψάξουμε λίγο καλύτερα, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί να προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας!

Μάλιστα πρόκειται για το δεύτερο πιο δημοφιλές μπαχαρικό, μετά το μαύρο πιπέρι, σε Ευρώπη και Αμερική! Παράλληλα δείτε και πώς η κανέλα εκτός από το να μας θεραπεύσει μπορεί και να μας αδυνατίσει.

Κανέλα: Οφέλη

Τι είναι όμως αυτό που έκανε την κανέλα να ξεχωρίσει εκτός από το γοητευτικό της άρωμα; Τελευταία έχουν αρχίσει να γίνονται πολλές έρευνες γύρω από την επίδραση της κανέλας στο πεπτικό σύστημα, τον διαβήτη, αλλά και πολλές νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Alzheimer και το Parkinson.

Διαβήτης

Οι απόψεις των ερευνητών φαίνεται να διίστανται γύρω από το θέμα, καθώς άλλοι υποστηρίζουν πως η κανέλα μπορεί να φανεί ωφέλιμη σε άτομα με διαβήτη, κυρίως τύπου 2, ενώ άλλοι ότι δεν έχει σημαντική επίδραση.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι η κατανάλωσή της μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να βελτιώσει τη μεταφορά της γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα.

Μάλιστα, πολλές μελέτες σε ανθρώπους επιβεβαιώνουν ότι η κανέλα θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα κατά 10-29%. Εάν κάποιος είναι διαβητικός ή βρίσκεται σε στάδιο προδιαβήτη, είναι συνετό να συμβουλευτεί τον γιατρό του για την λήψη της.

Εγκεφαλική λειτουργία

Υπάρχουν αρκετές μελέτες για την επίδραση κάποιων συστατικών της κανέλας σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως είναι το Alzheimer και το Parkinson, όμως προς το παρόν μόνο σε ζώα και in vitro. Νευροεκφυλιστικές είναι οι ασθένειες που χαρακτηρίζονται από προοδευτική μείωση της λειτουργίας ή απώλειας της δομής των εγκεφαλικών κυττάρων.

Ουσίες από το εκχύλισμα του φλοιού κανέλας, όπως η CEppt, φαίνεται να αναστέλλει κάποια συμπτώματα, όπως ο σχηματισμός αμυλοειδών πλακών, ενώ η γνωστική λειτουργία δείχνει να βελτιώνεται στο Alzheimer.

Παράλληλα, έρευνα σε ποντίκια με Parkinson, έδειξε ότι η κανέλα βοήθησε στην προστασία νευρώνων και νευροδιαβιβαστών, ενώ βελτίωσε την κινητικότητα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες σε ανθρώπους για τις συγκεκριμένες παθήσεις.

Αντιμικροβιακή

Η συναμαλδεύδη, μια δραστική ουσία της κανέλας, έχει πιθανή αντιμικροβιακή δράση απέναντι σε αρκετές μολύνσεις. Μέχρι στιγμής έρευνες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά της απέναντι σε μικρόβια όπως Candida, Listeria και Salmonella, την εξάπλωση των οποίων μειώνει.

Επιπλέον, οι αντιμικροβιακές της ικανότητες μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της τερηδόνας και τη μείωση της κακής αναπνοής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί συστατικό σε πολλές οδοντόκρεμες!

Κανέλα: Παρενέργειες

Υπάρχουν κάποια σημεία, τα οποία χρειάζονται προσοχή ως προς τη λήψη κανέλας. Εάν έχετε διαβήτη και βρίσκεστε σε φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να επηρεάσει το σάκχαρό σας και να ρίξει τα επίπεδά του στο αίμα αρκετά χαμηλά.

Η κατανάλωση κανέλας κασσίας σε υψηλή δόση μπορεί να γίνει τοξική για το συκώτι, εξαιτίας της κουμαρίνης που περιέχει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν λαμβάνετε φάρμακα που επηρεάζουν το συκώτι, όπως παρακεταμόλη, στατίνες κά.

Καταναλώστε μέχρι 1 κουταλάκι του γλυκού (κανέλας κασσίας) την ημέρα εάν είστε ενήλικας και δώστε λιγότερο σε παιδιά. Πολύ συχνά, αρκετοί επηρεάζονται από τα οφέλη της και καταναλώνουν αδιάλυτη σκόνη κανέλας σε μεγάλες ποσότητες.

Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει και την εισπνοή της, και να οδηγήσει σε βήχα, μόλυνση ή ακόμα και ζημιά των πνευμόνων. Ακόμη, ο λαιμός μπορεί εύκολα να ερεθιστεί και να έχουμε επιπλέον αναπνευστικά προβλήματα.

Γενικά, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που γλυκαίνει τις μέρες μας! Προτιμήστε κανέλα Κεϋλάνης για την εξέχουσα ποιότητά της, διαφορετικά κανέλα κασσία σε μικρότερες δόσεις.

Εάν, θέλετε να βελτιώσετε κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας καθοδηγήσει για τη σωστή δοσολογία και την αναγκαιότητά της.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share