Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεραπεύει από διαβήτη έως όγκους: Το «άγνωστο» superfood που μέχρι τώρα αγνοούσες

Απίθανο τρόφιμο

26 Δεκεμβρίου 2020 17:25
Θεραπεύει από διαβήτη έως όγκους: Το «άγνωστο» superfood που μέχρι τώρα αγνοούσες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεραπεύει από διαβήτη έως όγκους: Το «άγνωστο» superfood που μέχρι τώρα αγνοούσες! Μπορεί πολλοί να το γνώριζαν σαν φρούτο ή απλά να το είχαν ακουστά, ωστόσο ερευνητές εξέτασαν πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το λευκό μούρο στον οργανισμό του ανθρώπου.

Έχουν γλυκιά γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε, ανθοκυανίνες, φυτοχημικά, που ευθύνονται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους. Παράλληλα, η τριγωνέλλα είναι το βότανο που «χτυπάει» διαβήτη και χοληστερόλη.

Τα λευκά μούρα έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα (776mg ανά 100γρ). Μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων λευκών μούρων καλύπτει σχεδόν το 10% των ημερησίων αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου.

Επιπλέον, οι ανθοκυανίνες θεωρείται πως προστατεύουν την καρδιά, αναστέλλουν τη συσσωμάτωση αιμοπεταλίων και την αύξηση του οξειδίου του αζώτου και μειώνουν τον κίνδυνο σκλήρυνση των αρτηριών.

Βοηθούν στην πρόληψη νευρικών δυσλειτουργιών όπως της νόσου του Alzheimer και του Πάρκινσον. Ένα άλλο αντιοξειδωτικό που βρέθηκε στα λευκά μούρα είναι η ρεσβερατρόλη (παρούσα σε κόκκινο κρασί).

Η ρεσβερατρόλη, επιδεικνύει παρόμοιες προστατευτικές ιδιότητες με την ανθοκυανίνη, αλλά επίσης ενεργοποιεί τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα και της κακή χοληστερόλης (LDL).

Μια σημαντική έρευνα υποστηρίζει πως η ρεσβερατρόλη μειώνει την αποθήκευση λίπους στο ήπαρ.

Θαύμα! Νικήστε τον διαβήτη τρώγοντας μόνο σκόρδο!

Έχετε διαβήτη και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτόν χωρίς φάρμακα; Τότε σας βρήκαμε πως θα το κάνετε! Η λύση είναι να τρώτε κάθε μέρα σκόρδο μαζί και με άλλες τροφές που θα σας βοηθήσουν πιο γρήγορα!

Να σημειώσουμε ότι πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται σε ελεγχόμενες ποσότητες, γιατί η δράση τους μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε φαρμακευτικής αγωγής.

Η κανέλλα

Μια κουταλιά την ημέρα μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα του σακχάρου σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ. Η ιδιότητα αυτή συνίσταται στις πολυφαινόλες που έχουν την ιδιότητα να «μιμούνται» την δράση της ινσουλίνης. Σε έρευνα του 2003 διαπιστώθηκε ότι μετά από μόλις 40 ημέρες, το είδος κασία βρέθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά σχεδόν 30%.

Το Ginger

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και ρυθμίζει το σάκχαρο.

Ο κουρκουμάς

Βότανο με εντυπωσιακές ιδιότητες λόγω του αντιοξειδωτικού μηχανισμού που διαθέτει.

Ο ιερός βασιλικός (Ocimum sanctum)

Μία ελεγχόμενη κλινική μελέτη έδειξε θετική επίδραση στα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης νηστείας. Μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των β-κυττάρων του παγκρέατος καθώς και να διευκολύνει την έκκριση ινσουλίνης.

Το σκόρδο

Του αποδίδονται αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ευνοϊκή επίδραση επί της μικρο-κυκλοφορίας. Έδωσε θετικά αποτελέσματα μειώνοντας το σάκχαρο του αίματος και αυξάνοντας ταυτόχρονα την έκκριση της ινσουλίνης.

Το χαμομήλι

Έχει την ικανότητα να βοηθά στην μείωση των επιπέδων σακχάρου, να αφαιρεί από το αίμα την ζάχαρη και να την αποθηκεύει στο ήπαρ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share