Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αίμα περιόδου: 4+1 λόγοι που το κάνουν να μυρίζει άσχημα - Ο 3ος θα σας σοκάρει

Σοκ!

26 Δεκεμβρίου 2020 16:03
Αίμα περιόδου: 4+1 λόγοι που το κάνουν να μυρίζει άσχημα - Ο 3ος θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίμα περιόδου: Μερικές φορές η άσχημη μυρωδιά γίνεται ισχυρή και εμφανής, και συνοδεύεται από οσφυαλγίες και σημάδια ακμής. Παράλληλα, αν η περίοδό σας έχει αυτό το χρώμα δείτε τι πρέπει να προσέξετε!

Παρακάτω είναι οι 4+1 λόγοι για τους οποίους το αίμα της περιόδου μυρίζει άσχημα:

1) ισορροπία pH

Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα του ρΗ αυξάνονται, καθιστώντας το αίμα λιγότερο όξινο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηριδίων κάτω στην ευαίσθητη περιοχή και τελικά τη μυρωδιά του αίματος της περιόδου.

2) Βακτήρια

Υπάρχουν πιθανότητες παρουσίας βακτηρίων και μυκήτων γύρω από την επένδυση της μήτρας κατά τη διάρκεια της περιόδου. Δεδομένου ότι η επένδυση της μήτρας αποβάλλεται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, το αίμα μπορεί να μυρίσει. Επίσης, εάν το αίμα παραμείνει για πολύ στη μήτρα, τότε αυτό μπορεί να μυρίζει ακόμη περισσότερο.

3) Υγρασία

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η υγρασία διατηρείται στον κόλπο και μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μολύνσεις από μύκητες. Αυτό οδηγεί σε μια μυρωδιά σαν ψαρίλα κοντά στην περιοχή του κόλπου.

4) Απόφραξη του αέρα από τις σερβιέτες και τα ταμπόν

Η σταθερή απόφραξη του αέρα από τα ταμπόν και τις σερβιέτες κοντά στα γεννητικά όργανα είναι ένας σημαντικός λόγος της κακής οσμής.

5) Ντους

Ορισμένες γυναίκες πιστεύουν οτι το ντους μπορεί να απομακρύνει την μυρωδιά κατά τη διάρκεια της περιόδου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, το γρήγορο ντους για την απομάκρυνση της μυρωδιάς δεν έχει αποδειχθεί οτι αποτελεί μια υγιής απόφαση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share