Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκόρδο το... αφροδισιακό - Η άγνωστη ιδιότητά του

Το άγνωστο χαρακτηριστικό του

23 Δεκεμβρίου 2020 20:05
Σκόρδο το... αφροδισιακό - Η άγνωστη ιδιότητά του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί το σκόρδο να έχει πολύ έντονη μυρωδιά, όμως, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στη Σκωτία και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, η μυρωδιά του σκόρδου στους άντρες δρα ως ισχυρό αφροδισιακό για τις γυναίκες.

«Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να έχει θετική επίδραση στο πόσο θετική θεωρείται η μυρωδιά του σώματος, ίσως χάρη στο σημαντικό ρόλο που παίζει στην υγεία», δήλωσαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λύση σε αυτό το μυστήριο, μπορεί να κρύβεται στην εξέλιξη. Πιθανολογείται πως εξελικτικά οι γυναίκες έλκονται από τη μυρωδιά του σκόρδου στον αντρικό ιδρώτα επειδή αυτή υποδεικνύει πως ο άντρας είναι υγιής, άρα και κατάλληλος σύντροφος για αναπαραγωγή.

Τα καλά νέα είναι πως τα χάπια σκόρδου είχαν την ίδια επίδραση με τις σκελίδες του σκόρδου, και πιθανώς αποτελούν μια πιο ρεαλιστική επιλογή πριν το ραντεβού. Παράλληλα δείτε πώς το σκόρδο μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό.

Έβαζε μια σκελίδα σκόρδο κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι του - Μόλις δείτε γιατί θα τρέξετε να το κάνετε!

Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι το σκόρδο είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές στον κόσμο. Είναι φορτωμένο με υγιείς θρεπτικές ουσίες και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να καταναλώνουμε ένα σκόρδο κάθε μέρα.

Όπως αναφέραμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ισχυρό συστατικό για την πρόληψη και τη θεραπεία πολλών διαφορετικών προβλημάτων υγείας, όπως:

  • παθήσεις του ήπατος,
  • την πρόληψη και
  • τη θεραπεία της φαλάκρας,
  • καθαρίζει τις αρτηρίες σας και
  • καθαρίζει το αίμα,
  • ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρύου και της γρίπης,
  • αναπνευστικά προβλήματα κ.λπ.

Η πιο ισχυρή ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο είναι η αλλισίνη, μια οργανοθειική ένωση. Είναι ένα άχρωμο υγρό με έντονη χαρακτηριστική οσμή. Έχει αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση και χρησιμοποιείται από το σκόρδο ως προστατευτική ουσία ενάντια σε παράσιτα.

Μπορείτε να αυξήσετε τις αρμοδιότητές της όταν λιώσετε το σκόρδο, αλλά θα τις καταστρέψετε, αν το μαγειρέψετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να το λιώσετε, να το αφήσετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια να το φάτε. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λίγο φυτικό λάδι μαϊντανό, για να εξαλειφθεί η έντονη οσμή.

Παράλληλα διαβάστε στο Athensmagazine.gr πώς με τη βοήθεια του σκόρδου μπορείτε να απομακρύνετε τα σπυράκια.

Γιατί θα πρέπει να βάζετε το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας;

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι μερικοί άνθρωποι βάζουν το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι τους, πριν πάνε για ύπνο, για τη βελτίωση του ύπνου τους. Άλλοι άνθρωποι βάζουν το σκόρδο στις τσέπες τους για καλή τύχη. Και πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, τρίβουν τα τηγάνια και κατσαρόλες τους με σκόρδο, για να εξαλειφθεί η αρνητικότητα από πνεύματα, που θα μπορούσαν να έχουν μολύνει τα τρόφιμα.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάστε αυτή την απλή μέθοδο. Απλά βάλτε μια σκελίδα σκόρδο στην τσέπη σας ή κάτω από το μαξιλάρι σας. Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ καλύτερα και να θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε κάθε αρνητική ενέργεια γύρω σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share