Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πονόδοντος: Έτσι θα τον απαλύνετε με φυσικό τρόπο (Video)

Ακόμη και ο οδοντίατρός σας θα μείνει άφωνος με αυτή τη θαυματουργή συνταγή

23 Δεκεμβρίου 2020 14:15
Πονόδοντος: Έτσι θα τον απαλύνετε με φυσικό τρόπο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο πονόδοντος είναι το πιο άσχημο και ενοχλητικό πράγμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας πονόδοντος μας πιάνει γενικά σε διαστήματα που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε άμεσα τον οδοντίατρο. Τότε, κάτι πρέπει να κάνουμε μόνοι μας, ώστε να απαλλαχτούμε από τον πόνο.

Υπάρχει λύση για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο μόνοι σας, μέχρις ότου να πάτε στον οδοντίατρο. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε. Επίσης, δείτε το κόλπο και με την κανέλα, που θα σας απαλλάξει από τον ενοχλητικό πονόδοντο

Δοκιμάστε μόνοι σας, αυτή τη σπιτική συνταγή που θα σας απαλλάξει από τον πονόδοντο:

Συστατικά:

  • ½ κουτ. σκόνη γαρύφαλλου
  • ½ κουτ. λάδι καρύδας

Οδηγίες:

Το γαρίφαλο ανακουφίζει από τον πόνο, ενώ το λάδι καρύδας προσφέρει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  1. Ανακατέψτε τα συστατικά φτιάχνοντας μια παχιά πάστα.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και εφαρμόστε το μίγμα στο σημείο του πόνου.
  3. Κάντε το αρκετές φορές την ημέρα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Mερικές από τις πιθανές αιτίες που προκαλούν τον πονόδοντο:

  • Τερηδόνα
  • Σπασμένα δόντια
  • Ουλίτιδα
  • Ελλείποντα δόντια
  • Θήκες που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά
  • Πλάκα
  • Αποφρακτική άπνοια ύπνου
  • Διαταραχή κροταφογναθικής διάρθρωσης

Πονόδοντος: Έκανε καθημερινά γαργάρες με ελαιόλαδο και απαλλάχτηκε

Πόσες φορές δεν έχει αποδειχθεί σωτήριο το ελαιόλαδο από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο κομμάτι; Από το να δώσει γεύση και ένταση στη μαγειρική μας μέχρι τα πιο απίστευτα θέματα ομορφιάς και υγείας, δείτε εδώ τα οφέλη του "χρυσαφιού της Μεσογείου". Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας δείξει πως μια και μόνο κουταλιά ελαιόλαδο μπορεί να σας απαλλάξει από τον πιο ενοχλητικό πόνο και δεν είναι άλλος από τον πονόδοντο.

Καμιά φορά, ο ιστός γύρω από τα ούλα φθείρεται και φαίνεται σαν να ξεθωριάζουν τα ούλα σας. Εκτίθεται μεγαλύτερη επιφάνεια των δοντιών, το τέλειο μέρος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει πόνο και ευαισθησία στα δόντια, επειδή εκτίθεται η ρίζα τους.

Αν παρατηρήσετε το πρόβλημα στην ώρα του, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο γιατρό για θεραπεία. Αν πάλι δεν το εντοπίσετε στην ώρα του, ενδεχομένως να χρειαστεί χειρουργείο στα ούλα για να επανέλθουν.

Αν θέλετε να αποφύγετε το χειρουργείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω σπιτική θεραπεία. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση που έχετε κάποια σοβαρή μόλυνση.

Μπορείτε να ξεπλένετε τα δόντια σας με λάδι, το οποίο θα μαζέψει όλους τους μικροοργανισμούς και θα βοηθήσει τα ούλα σας να επανέλθουν. Το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο συγκεκριμένα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο λίγο και αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας, βάλτε το στο στόμα σας.

Κάντε γαργάρες σε όλο το στόμα για λίγα λεπτά. Αν σας φαίνεται δύσκολο, ξεκινήστε κάνοντας γαργάρες για μισό με ένα λεπτό, αλλά ο στόχος είναι να φτάσετε στα 15 με 20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, αν θέλετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share