Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χειροποίητη θεραπεία με κρεμμύδια - Δείτε που βοηθάει

Δώστε βάση

20 Δεκεμβρίου 2020 18:12
Χειροποίητη θεραπεία με κρεμμύδια - Δείτε που βοηθάει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αντιμετώπιση των ασθενειών με τη βοήθεια υλικών που έχετε στο σπίτι είναι ένας υπέροχος τρόπος οικονομίας και προώθησης των χειροποίητων θεραπειών για την υγεία σας.

Ένα υλικό που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι σας αλλά ίσως δεν το έχετε χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, του πόνου στο αυτί και της φαγούρας δεν είναι άλλο από το κρεμμύδι.

Το κρεμμύδι περιέχει ένα φλαβονοειδές (μία χρωστική ουσία) που ονομάζεται κουερσετίνη, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Επίσης διαβάστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε κρεμμύδια πιο συχνά.

Την επόμενη φορά που θα ψιλοκόψετε κρεμμύδι για να το προσθέσετε στο βραδινό σας για γεύση, θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο για να συμβάλετε στη θεραπεία των παρακάτω:

Ανακουφίζει από τα καψίματα / Παρεμποδίζει την εμφάνιση ουλών

Εάν κατά λάθος κάψατε τα δάχτυλά σας ενώ μαγειρεύατε, ίσως έχετε ήδη μπροστά σας το φυσικό ανακουφιστικό που χρειάζεστε. Το κρεμμύδι μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση από τον πόνο.

Επιπλέον, τα κρεμμύδια έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και παρεμποδίζουν την εμφάνιση λοιμώξεων στην επιδερμίδα, προσφέροντας γρήγορη θεραπεία. Δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε χυμό από κρεμμύδι λίγες φορές την ημέρα για να μειωθούν και οι ουλές.

Σταματάει τη φαγούρα

Τα τσιμπήματα των εντόμων φαγουρίζουν και είναι πολύ ενοχλητικά! Ειδικά την άνοιξη, τα κουνούπια δίνουν και παίρνουν. Ανακουφιστείτε από τη φαγούρα τρίβοντας το σημείο όπου σας έχει δαγκώσει το έντομο με μία ψιλοκομμένη φέτα κρεμμυδιού. Και αυτό επειδή το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε θείο.

Ανακουφίζει από τον πόνο στο αυτί

Ο πόνος στο αυτί είναι ό,τι χειρότερο. Ψήστε ένα κρεμμύδι στο φούρνο, στους 450 βαθμούς, για 15 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το στη μέση και στύψτε το.

Αφαιρέστε όλα τα στερεά κομμάτια και βάλτε λίγες σταγόνες από το υγρό στο αυτί που πονάει. Παρόλο που αυτή η θεραπεία δεν υποστηρίζεται επιστημονικά, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επωφεληθεί.

Ανακουφίζει από τη συμφόρηση

Η βουλωμένη μύτη είναι ενοχλητική. Τα συμπτώματα είναι εντονότερα όταν βουλώνουν και τα ιγμόρια. Για να ανακουφιστείτε από αυτήν την πίεση στη περιοχή της μύτης και των ιγμορίων, μπορείτε να ψιλοκόψετε ένα μέτριο κρεμμύδι σε ένα μπολ και να εισπνεύσετε τους ατμούς. Σίγουρα, θα δακρύσετε κατά τη διάρκεια της εισπνοής, να το γνωρίζετε.

Καταπολεμά το κρυολόγημα και τη γρίπη

Προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης γρηγορότερα; Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και βάλτε το σε ένα πιάτο, δίπλα στο κρεβάτι σας ενώ κοιμάστε. Έτσι, θα εισπνεύσετε τους ατμούς και θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης ενώ κοιμάστε.

Οι ατμοί που προκαλούν τα δάκρυα μπορούν και να παρεμποδίσουν την εμφάνιση της βλέννας. Την επόμενη φορά που θα κρυολογήσετε, κατευθυνθείτε στην κουζίνα αντί να πάτε στο φαρμακείο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share