Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα νύχια σας σπάνε συνεχώς; Οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας

Τα τρόφιμα που θα λύσουν το πρόβλημα

17 Δεκεμβρίου 2020 08:47
Τα νύχια σας σπάνε συνεχώς; Οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν όμορφα και περιποιημένα νύχια. Τα γυναικεία άκρα είναι άλλωστε ένα από τα κύρια σημεία της εμφάνισής τους. Μερικές γυναίκες είναι τυχερές αφού τα νύχια τους είναι πολύ δυνατά και δεν σπάνε. Αρκετές όμως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα άκρα τους κυρίως όταν αυτά μεγαλώνουν υπερβολικά γρήγορα με αποτέλεσμα να σπάνε.

Τα υγιή νύχια είναι ένδειξη γενικότερης υγείας και αν νομίζεις πως το τακτικό μανικιούρ είναι η λύση, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Ενώ, αν έχετε παρατηρήσει κάθετες γραμμές στα νύχια σας και αναρωτιέστε αν αυτές σημαίνουν οτιδήποτε για την υγεία και αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να τις ξεφορτωθείτε, τότε δείτε εδώ τι ανακαλύψαμε μετά από μια μικρή έρευνα.

Εάν έχετε παρατηρήσει πως με τον καιρό γίνονται ολοένα και πιο αδύναμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε διατροφικές ελλείψεις. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν σας λείπει σε μεγάλο βαθμό κάποια βιταμίνη ή άλλη θρεπτική ουσία. Δεν χρειάζεται όμως να στεναχωριέστε και να ανησυχείτε, ούτε να ψάχνετε απεγνωσμένα για συμπληρώματα.

Το μόνο που οφείλετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας, ώστε να δείτε άμεσα τη διαφορά. Πρώτο μέλημα είναι να αυξήσετε όσο μπορείτε την πρόσληψη σε άπαχες πρωτεΐνες, που είναι αρκετά ωφέλιμες για τη γράμμωσή σας αλλά και την υγεία των νυχιών σας.

Η λύση είναι τα άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και το βόειο κρέας, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν άμεσα τα νύχια σας ώστε να είναι δυνατά και υγιή. Ομοίως, τα φρέσκα φρούτα δίνουν στο σώμα σας όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται ενώ παράλληλα συμβάλουν στην ανάπτυξη των νυχιών. Επίσης λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πολύ πλούσια σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και ασβέστιο, απαραίτητα για δυνατά νύχια.

Μεγάλη Προσοχή: Mήπως έχετε αυτά τα "μισοφέγγαρα" στα νύχια σας - Δείτε τι σημαίνει

Μήπως κάποιες φορές που χαζεύετε τα νύχια σας έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε για το ποιο είναι το νόημα του μικρού μισό φέγγαρου στην περιοχή των νυχιών σας;

Λοιπόν έχουμε την απάντηση για εσάς! Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό μέρος της δομής των νυχιών σας το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερη προσοχή.

Η λευκή περιοχή γύρω από τη ρίζα του δακτύλου νυχιών σας, που είναι γνωστή ως lunula, το οποίο στα λατινικά σημαίνει «Φεγγαράκι», είναι υπεύθυνη για την προστασία των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κάτω από την πέμπτη στρώση της βάσης της επιδερμίδας σας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην βλάψετε τη lunula σας με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς αν κάνετε κάτι τέτοιο, ολόκληρο το νύχι σας μπορεί να παραμορφωθεί.

Πλέον, νέες ανακαλύψεις στην εναλλακτική ιατρική έχουν διαπιστώσει ότι η lunula σας μπορεί να είναι σε θέση να αποκαλύψει ορισμένες πτυχές της συνολικής υγείας σας.

Ωστόσο δείτε και 7 θαυματουργές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες και τα νύχια που παίνουν μέσα στο δέρμα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share