Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

7 τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Ποιες είναι αυτές;

15 Δεκεμβρίου 2020 17:24
7 τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 80% έως 90% των γυναικών μπορεί να εμφανίσουν κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους, ωστόσο ο ευκολότερος τρόπος για την καταπολέμηση του «δέρματος φλούδας πορτοκαλιού» είναι να επενδύσετε σε μια θρεπτική και υγιεινή διατροφή που θα ωφελήσει ολόκληρο το σώμα σας και την υγείας σας.

Πεπόνι, μαύρη σοκολάτα, σαφράν, μύρτιλα, πιπεριά καγιέν, σκόρδο και κινόα είναι μερικά από αυτά που καταπολεμούν την κυτταρίτιδι. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως βοηθούν στην απομάκρυνσή της.

Παράλληλα δείτε πως με ξύδι μηλίτη και ελαιόλαδο μπορείτε να απομακρύνεται την κυτταρίτιδα.

Πεπόνι

Το πεπόνι έχει περίπου 91% νερό και έχει διουρητικό αποτέλεσμα. Ο χυμός του μπορεί να μειώσει τα λακκάκια στους μηρούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Σε 40 υγιείς γυναίκες ηλικίας 31 έως 50 ετών χορηγήθηκε εκχύλισμα χυμού πεπονιού για 56 ημέρες και έχασαν σημαντική ποσότητα κυτταρίτιδας σε αυτήν την περιοχή.

Το πεπόνι δεν περιέχει λίπος ή χοληστερόλη και μπορεί να βοηθήσει στην ικανοποίηση της επιθυμίας για κάτι γλυκό.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τη διάσπαση του λίπους που προκαλεί την κυτταρίτιδα.

Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενεργοποιεί τη ροή του αίματος, βοηθώντας στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Σαφράν

Το σαφράν έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να περιορίσουν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων.

Αυξάνει επίσης τον μυϊκό τόνο κάτω από το δέρμα και εξαλείφει τα λακκάκια στην επιδερμίδα. Ως αποτέλεσμα, έχετε πιο ομαλό δέρμα.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικού γνωστή ως ανθοκυανίνη. Η κατανάλωση τους αποτρέπει τη μετατροπή των λιπών σε χοληστερόλη.

Βελτιώνουν τη λεμφική ροή και εξαλείφουν τις τοξίνες που προάγουν την κυτταρίτιδα. Ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση και συμβάλλουν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Πιπεριά καγιέν

Η πιπεριά καγιέν ενεργοποιεί τους μηχανισμούς καύσης λίπους του σώματος. Εξαλείφει τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα και προκαλούν κυτταρίτιδα.

Μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση υγιούς ιστού που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Περιέχει βιταμίνη Β6 που βοηθά στην αποκατάσταση και την τόνωση του συνδετικού ιστού.

Σκόρδο

Το σκόρδο αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και συμβάλλει επίσης στη περιποίηση του δέρματος και την μείωση της κυτταρίτιδας.

Μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καθαριστεί από τοξίνες που προκαλούν τη «φλούδα πορτοκαλιού».

Κινόα

Το Κινόα βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της κυτταρίτιδας καθώς καίει το υπερβολικό λίπος στο σώμα . Τα μεταλλικά στοιχεία του ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, τονώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share