Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπιτικές καραμέλες για το βήχα με μέλι και μέντα - Δείτε πώς θα τις φτιάξετε

Πανεύκολη συνταγή!

15 Δεκεμβρίου 2020 14:17
Σπιτικές καραμέλες για το βήχα με μέλι και μέντα - Δείτε πώς θα τις φτιάξετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέλι και μέντα ο τέλειος συνδυασμός για να φτιάξετε καραμέλες για το βήχα. Ο χειμώνας έρχεται. Όμορφη εποχή για πολλούς και για άλλους όχι και τόσο.

Η πρόταση μας για αυτούς που ταλαιπωρούνται με συνάχι και πονόλαιμο είναι μια πανεύκολη συνταγή για καραμέλες για το λαιμό με μέλι και μέντα.

Ωστόσο το μέλι έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και ειδικά σε συνδυασμό με την κανέλα δείτε γιατί οι γιατροί δε θέλουν να το ξέρουμε...

Υλικά:

  • 1 Φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλiτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 κουταλάκια μέλι θυμαρίσιο
  • 10ml βάμα μέντας
  • 2-3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση συνταγής:

Αρχικά τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, το φλιτζάνι με τη ζάχαρη, το νερό, μια κουταλιά της σούπας λεμόνι στημένο.

Παράλληλα ρίχνουμε 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο (το οποίο λειτουργεί ως μαλακτικό για το λαιμό) καθώς και 10 ml βάμα μέντας και 2-3 πολτοποιημένα γαρύφαλλα (τα οποία έχουν αντισηπτικές ιδιότητες).

Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά με σκοπό να δέσει το μείγμα μας για 10 λεπτά. Αμέσως μετά και αφού το μείγμα μας έχει στερεοποιηθεί και έχει πάρει μια πιο συμπαγή μορφή το τοποθετούμε με κουτάλι προσεκτικά σε αντικολλητική χάρτινη επιφάνεια έτσι ώστε να σκληρύνει για τα καλά.

tip: προσθέστε λίγη άχνη για περισσότερη νοστιμιά

Ημερήσια δόση: 3 καραμέλες την ημέρα!

Βράστε μέλι με κανέλα - Τα δύο συστατικά με τις μοναδικές θεραπευτικές τους ικανότητες

Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας χρησιμοποιείται για αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Αυτά τα δύο συστατικά με τις μοναδικές θεραπευτικές τους ικανότητες έχουν θεραπεύσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Το αιθέριο έλαιο κανέλας και το ένζυμο που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου στο μέλι είναι τα δύο “αντιμικροβιακά” συστατικά που έχουν την ικανότητα να σταματούν την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μυκήτων.

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το μέλι και η κανέλα είναι ένας καλός συνδυασμός, αλλά ξέρατε τι μπορεί να θεραπεύσει;

Εδώ είναι μερικές από τις παθήσεις και ασθένειες που μπορεί να θεραπεύσει αυτό το μείγμα:

Καρδιακές παθήσεις

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη. Μπορείτε να το καταναλώνετε τακτικά στο πρωινό σας με ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό θα μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης στις αρτηρίες σας και θα αποτρέψει μια καρδιακή προσβολή.

Αρθρίτιδα

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Καταναλώστε το πρωί και βράδυ. Με την τακτική κατανάλωση αυτού του ποτού, μπορεί να θεραπευτεί η χρόνια αρθρίτιδα.

Μόλυνση της χοληδόχου κύστης

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Καταναλώστε το κάθε μέρα. Αυτό θα καταστρέψει τα μικρόβια στην χοληδόχο κύστη σας.

Χοληστερίνη

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε ένα φλιτζάνι τσάι. Πίνοντας αυτό το ρόφημα, τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, θα πρέπει να μειωθούν κατά 10% μέσα σε ένα διάστημα δύο ωρών.

Κρύωμα

Εάν πάσχετε από κρυολογήματα, καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας μέλι με ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα για τρεις ημέρες. Αυτό θα θεραπεύσει το κοινό κρυολόγημα, το χρόνιο βήχα και ρινική συμφόρηση.

Στομαχόπονος και έλκος

Σε συνδυασμό με την κανέλα, το μέλι θα θεραπεύσει το στομαχόπονο. Καταναλώστε το σε τακτική βάση, προκειμένου να λύσετε τα προβλήματά σας με το έλκος.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Η καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Γρίπη

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό που σκοτώνει τους ιούς και προστατεύει τον οργανισμό από τη γρίπη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share