Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Σκόρδο: Το μυστικό για να φύγει το σπυράκι - Δείτε πως

Θαυματουργό!

11 Δεκεμβρίου 2020 16:07
Σκόρδο: Το μυστικό για να φύγει το σπυράκι - Δείτε πως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνήθως τα σπυράκια εμφανίζονται σε στιγμές που δεν πρέπει όπως όταν έχουμε να πάμε σε ένα σοβαρό ραντεβού ή να κάνουμε μια επίσημη εμφάνιση. Να σπάσετε το σπυράκι δεν είναι καθόλου σοφή επιλογή καθώς το δέρμα θα κοκκινίσει και τα πράγματα θα γίνουν λίγο χειρότερα.

Επίσης οι κρέμες που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα τελικά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο άμεσα.

Η Beauty vlogger Farah Dhukai μας παρουσιάζει όμως μία σπιτική λύση που αρκετοί που την έχουν δοκιμάσει υπόσχονται ότι δουλεύει και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Αυτή η λύση ακούει στο όνομα σκόρδο!

Το σκόρδο είναι είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία, βρίσκεται σε πολλά πιάτα και σπεσιαλιτέ και είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε ελληνική κουζίνα.

Το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις, θεραπευτικές ιδιότητες και αποτρέπει τις μολύνσεις. Μάλιστα στρατιώτες τον 18ο αιώνα το χρησιμοποιούσαν – το έτριβαν- στις πληγές για να μην μολυνθούν. Ωστόσο το σκόρδο έχει πολλές ιδιότητες εκτός από το σπυρί μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην εξαφάνιση της μούχλας από το πλυντήριο.

Δείτε το μυστικό με το σκόρδο για να φύγει το σπυράκι

Πώς να χρησιμοποιήσετε σκόρδο στα σπυράκια

Καθαρίστε μια σκελίδα σκόρδο και κόψτε την κορυφή της. Με το μαχαίρι χαράξτε ελαφρώς για να βγουν τα υγρά του. Σε καθαρό πρόσωπο τρίψτε το σκόρδο επάνω στο σπυράκι και αφήστε το υγρό επάνω στο δέρμα για 1 με 2 ώρες. Ομοίως και για σπυράκια που είναι εσωτερικά και δεν έχουν κορυφή.

Αυτή η λύση είναι για μεμονωμένα σπυράκια. Δεν αποτελεί λύση για την ακμή και μεγάλες επιφάνειες του δέρματος γιατί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έγκαυμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε λύση φροντίδας του δέρματος, κάνετε πάντα μια δοκιμή στο δέρμα του καρπού για να δείτε αν έχετε αλλεργία ή το δέρμα σας είναι αντιδρά σε κάποιο από τα συστατικά. Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Αυτή η ανάρτηση παρέχεται για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν έχει σχεδιαστεί και δεν προορίζεται για να αποτελέσει ιατρική συμβουλή. Παρακαλείσθε να διακόψετε τη χρήση εάν το δέρμα σας δεν αντιδρά καλά.

Το σκόρδο είναι όξινο και μπορεί να έχει ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα σας εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Παρακαλούμε προσέξτε όταν εφαρμόζετε οποιοδήποτε σπιτική λύση στο δέρμα σας και δοκιμάστε πάντα το στο πίσω μέρος του χεριού σας"

Πηγή: toftiaxa.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share