Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κρεμμύδια πιο συχνά

Τρομερά αποτελέσματα!

10 Δεκεμβρίου 2020 13:10
Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κρεμμύδια πιο συχνά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό που σε κάνει να κλαις, σε κάνει μόνο πιο δυνατό, είναι μάλλον αυτό που θα σου πει ένα κρεμμύδι. Πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την υγεία από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα, τα κρεμμύδια είναι πραγματικά ένα σούπερ φαγητό που θα κάνει θαύματα στο σώμα σας εάν το καταναλώνεται καθημερινά.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δείτε πως η μαγειρική σόδα μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας θετικά.

Μπορούν να βελτιώσουν την οστική πυκνότητα

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να έχει θετική επίδραση στην οστική πυκνότητα. Η κατανάλωση κρεμμυδιού καθημερινά για ένα μήνα την αυξάνει κατά 5% σε σύγκριση με όσους που δεν το κάνουν.

Μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης και να διατηρήσουν την καρδιά σας υγιή

Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τα κρεμμύδια μειώνουν την κακή χοληστερόλη που υπάρχει στο σώμα. Ένα χαμηλό επίπεδο χοληστερόλης μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και με τη σειρά του διατηρεί την καρδιά υγιή.

Μπορούν να κάνουν την πέψη πιο εύκολη

Τα κρεμμύδια είναι γεμάτα φυτικές ίνες που επιταχύνουν τη σωστή πέψη. Εκτός από αυτό, ενισχύει επίσης την παραγωγή «καλών βακτηρίων» στα έντερα, κάνοντας τη διαδικασία της πέψης ευκολότερη.

Μπορούν να μειώσουν την καταστροφή των κυττάρων και να ενισχύσουν τα αντιοξειδωτικά

Τα κρεμμύδια εχουν 25 διαφορετικούς τύπους αντιοξειδωτικών που είναι καλά για το σώμα. Όχι μόνο μας κρατούν μακριά από ορισμένες ασθένειες, αλλά επίσης αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων.

Μπορούν να βελτιώσουν την όραση και την υγεία του στόματος

Τα κρεμμύδια σκοτώνουν τα κακά βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα και βελτιώνουν την στοματική υγιεινή. Οι αντιμικροβιακές τους ιδιότητες μπορούν επίσης να ενισχύσουν τα δόντια. Περιέχουν επίσης «κουερσετίνη», μια ουσία που καταπολεμά τον καταρράκτη και κρατά τα μάτια υγιή.

Μπορούν να βοηθήσουν στον ύπνο

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο δείχνει ότι η κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Έχουν φυτικές ίνες που προωθούν την καλή υγεία του εντέρου και ανακουφίζουν από το άγχος.

Μπορούν να καταπολεμήσουν τη γήρανση και να βελτιώσουν το δέρμα

Πλούσια σε βιταμίνες A, C και E, τα κρεμμύδια μπορούν να δώσουν λάμψη στο δέρμα. Μειώνουν επίσης την ακμή και, σύμφωνα με μια μελέτη, η εφαρμογή γέλης που εξάγεται από κρεμμύδια στις ουλές σας μπορεί στην πραγματικότητα να τις επουλώσει.

Πηγή: toftiaxa.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share