Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Μεγάλη Προσοχή: Mήπως έχετε αυτά τα "μισοφέγγαρα" στα νύχια σας - Δείτε τι σημαίνει

Δώστε βάση

10 Δεκεμβρίου 2020 12:40
Μεγάλη Προσοχή: Mήπως έχετε αυτά τα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως κάποιες φορές που χαζεύετε τα νύχια σας έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε για το ποιο είναι το νόημα του μικρού μισό φέγγαρου στην περιοχή των νυχιών σας;

Λοιπόν έχουμε την απάντηση για εσάς! Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό μέρος της δομής των νυχιών σας το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερη προσοχή.

Η λευκή περιοχή γύρω από τη ρίζα του δακτύλου νυχιών σας, που είναι γνωστή ως lunula, το οποίο στα λατινικά σημαίνει «Φεγγαράκι», είναι υπεύθυνη για την προστασία των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κάτω από την πέμπτη στρώση της βάσης της επιδερμίδας σας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην βλάψετε τη lunula σας με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς αν κάνετε κάτι τέτοιο, ολόκληρο το νύχι σας μπορεί να παραμορφωθεί.

Πλέον, νέες ανακαλύψεις στην εναλλακτική ιατρική έχουν διαπιστώσει ότι η lunula σας μπορεί να είναι σε θέση να αποκαλύψει ορισμένες πτυχές της συνολικής υγείας σας.

Ωστόσο δείτε και 7 θαυματουργές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες και τα νύχια που παίνουν μέσα στο δέρμα

Μεγάλη προσοχή στ νύχια σας

"Τετάρτη και Παρασκευή τα νύχια να μην κόψεις": Γιατί το έλεγαν οι γιαγιάδες;

Μπορεί να έχεις ακούσει κι εσύ από τη γιαγιά σου ή την μαμά σου να σου λέει: "Τετάρτη και Παρασκευή τα νύχια σου μην κόψεις" και, συμπληρωματικά, "την Κυριακή να μην λουστείς, αν θέλεις να προκόψεις". Γιατί όμως το έλεγαν (και το έκαναν) αυτό παλιά και έφτασε ως τις μέρες μας;

Στην ουσία πρόκειται για μια πρόληψη, η οποία όμως έχει θρησκευτικό υπόβαθρο. Να μην αποβληθεί ούτε ένα νυχάκι… Η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι, κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, ημέρες νηστείας και τιμώνται με τη διακοπή των οικιακών εργασιών από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, όπως συμβαίνει και στις παραμονές των γιορτών.

κόψιμο νυχιών προκαταλήψεις

Και επειδή η νηστεία σχετίζεται με την έννοια της έλλειψης, δεν πρέπει κανείς να αποβάλλει από πάνω του έστω και το ελάχιστο, που μπορεί να είναι ένα νύχι. Έτσι, υπάρχει η πρόληψη να μην κόβονται αυτές τις δύο μέρες τα νύχια.

Όχι λούσιμο, ξύρισμα, χτένισμα την Κυριακή Η παραπάνω πρόληψη έχει και συνέχεια, με την απαγόρευση λουσίματος, ξυρίσματος και χτενίσματος την Κυριακή. Και πάλι για θρησκευτικούς λόγους:

Η Κυριακή, ως ημέρα του Κυρίου, είναι ημέρα απόλυτης αργίας, οπότε δεν κάνουμε καμία δουλειά, ούτε καν προσωπική καθαριότητα. ΥΓ. Μας λύθηκε, επιτέλους, η απορία, ελπίζουμε και σε σας το ίδιο. Στο σημείο, δείτε μια σούπερ θεραπεία για τα νύχια σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share