Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7 λόγοι για να προσθέσετε κανέλα στο φαγητό σας

Θα πάθετε πλάκα

10 Δεκεμβρίου 2020 12:16
7 λόγοι για να προσθέσετε κανέλα στο φαγητό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κανέλα θεωρήθηκε ένα πολυτελές μπαχαρικό στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα. Οι Άραβες το μετέφεραν μέσω δύσκολων χερσαίων διαδρομών, και μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να το αγοράσουν.

Σήμερα, η κανέλα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Αλλά αυτό το κοινό μπαχαρικό είναι κάτι περισσότερο από ένα υπέροχο πρόσθετο στα γλυκά και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ομορφιά και να βελτιώσει την υγεία.

Παράλληλα δείτε και ποια ασθένεια θεραπεύει ο συνδυασμός της κανέλας με την στέβια και θα πάθετε πλάκα.

Μπορεί να ελαχιστοποιήσει την ακμή

Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που είναι χρήσιμες για τη θεραπεία της ακμής. Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και τους μύκητες που την προκαλούν.

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φλεγμονή του δέρματος, φράζοντας τους πόρους και οδηγώντας σε ακμή.

Αποτρέπει σημάδια γήρανσης

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν επίσης να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας λεπτές γραμμές, μελάγχρωση και θαμπό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα επιβραδύνουν αυτήν τη διαδικασία προστατεύοντας τα κύτταρα.

Μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου επειδή περιέχει ιχνοστοιχεία που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα του.

Κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ομοιόμορφο

Η κανέλα αυξάνει την κυκλοφορία, φέρνοντας αίμα και οξυγόνο στο δέρμα. Περιέχει ένα στυπτικό, μια χημική ουσία που συρρικνώνεται ή συστέλλει τους ιστούς του σώματος.

Μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο και πιο ομοιόμορφο και να βελτιώσει την υγεία του από μέσα προς τα έξω.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η φλεγμονή βοηθά το σώμα σας να καταπολεμά τους ιούς και να αποκαθιστά τη βλάβη των ιστών. Αλλά αν στρέφεται εναντίον των ιστών του σώματός σας, μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί ακόμη και να διευκολύνει το πρήξιμο.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η προσθήκη κανέλας στη διατροφή σας μπορεί να διατηρήσει την καρδιά σας υγιή, σύμφωνα με έρευνα. Σε αυτήν, οι αρουραίοι με διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαζί με κανέλα για 12 εβδομάδες πήραν λιγότερο βάρος από τα ποντίκια που έτρωγαν λιπαρές τροφές χωρίς κανέλα.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις και η προσθήκη λίγης κανέλας στο φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτού του κινδύνου.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η κανέλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Δίνει μια αίσθηση πληρότητας και βοηθά να καταπολεμήσετε την συνεχή επιθυμία για φαγητό.

Ενισχύει επίσης το μεταβολισμό, επειδή το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί το μπαχαρικό από ό, τι για άλλα τρόφιμα.

Μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη

Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου και στη μείωση του οξειδωτικού στρες των εγκεφαλικών κυττάρων.

Διεγείρει επίσης την πλαστικότητα του ιππόκαμπου, ένα μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει ορισμένα συμπτώματα της νόσου του αλτσχάιμερ και του παρκίνσον.

Πηγή: toftiaxa.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share