Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το σκόρδο δεν είναι μόνο γεύση - 4+1 τρόποι που μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας

Τρομερά αποτελέσματα

8 Δεκεμβρίου 2020 19:38
Το σκόρδο δεν είναι μόνο γεύση - 4+1 τρόποι που μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι ένα νόστιμο και ευέλικτο συστατικό για ένα γευστικό γεύμα. Πόσοι όμως από εμάς είμαστε γνώστες των αποδεδειγμένων οφελών που έχει για την υγεία μας;

Δείτε παρακάτω 4+1 τρόπους που μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας:

Καθαρίζει την επιδερμίδα

Το σκόρδο καταπολεμά τα βακτήρια με φυσικό τρόπο, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο μια αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάρσεις της ακμής. Σύμφωνα με τις θεραπευτικές παραδόσεις της Αγιουβέρδα, το σκόρδο όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη της ακμής, αλλά εξομαλύνει επίσης τις ουλές από δερματικά προβλήματα.

Απλά κόψτε μία σκελίδα σκόρδου στη μέση και τρίψτε την απευθείας πάνω στις προβληματικές περιοχές. Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε μια φυσική και ανέξοδη τοπική θεραπεία περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Προλαμβάνει & καταπολεμά το κοινό κρυολόγημα

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο σκόρδο, το καθιστούν ισχυρό αντίπαλο των ιών του κρυολογήματος. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί το κατατάσσουν ως το πιο γρήγορο σε δράση αντιοξειδωτικό, που αποτελεί μέρος της διατροφής μας.

Η καθημερινή κατανάλωση σκόρδου στο γεύμα σας θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα κρατήσει τα κρυολογήματα μακριά. Ακόμα και αν τελικά αρρωστήσετε, το σκόρδο και πάλι μπορεί να σας βοηθήσει – φτιάξτε ένα τσάι βυθίζοντας ψιλοκομμένο σκόρδο σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Στραγγίξτε το σε ένα φλυτζάνι, προσθέστε προαιρετικά μέλι και πιείτε στην υγειά σας!

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Το σκόρδο συμβάλλει στην καρδιακή ευεξία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά την υψηλή χοληστερόλη, μάχεται ενάντια στις καρδιακές παθήσεις και τις καρδιακές προσβολές, και αντιμετωπίζει την αρτηριοσκλήρυνση. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα οφέλη προκύπτουν από την παραγωγή υδροθείου που λαμβάνει χώρα όταν τα κύτταρα του αίματος εξάγουν τις θειικές ενώσεις από το σκόρδο, στο σώμα.

Μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου

Οι επιστήμονες μελετούν την επίδραση που έχει το σκόρδο στον καρκίνο, επειδή φαίνεται πως αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και σταματά την αντιγραφή του DNA, εμποδίζοντας την ανάπτυξη όγκων.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cancer Prevention Research, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ωμό σκόρδο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν 44% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του πνεύμονα. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ‘Το σκόρδο ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως παράγοντας χημειοπροστασίας για τον καρκίνο του πνεύμονα’.

Μειώνει την πιθανότητα οστεοαρθρίτιδας

Μια βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν πολλά λαχανικά της οικογένειας του άλιου, όπως σκόρδο, κρεμμύδι και πράσα – ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα, από εκείνες που δεν τα είχαν εντάξει στη διατροφή τους. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι ωφέλιμες ενώσεις του σκόρδου μπορούν να απομονωθούν και να εξελιχθούν σε θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα στο μέλλον.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share