Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι θα συμβεί εάν κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι

Δώστε βάση

8 Δεκεμβρίου 2020 09:11
Τι θα συμβεί εάν κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πρώτα μαξιλάρια που γνωρίζουμε χρονολογούνται από την Αρχαία Μεσοποταμία. Κατασκευάστηκαν από πέτρα, και μόνο πλούσιοι άνθρωποι μπορούσαν να τα αντέξουν οικονομικά.

Σε αντίθεση με τα αρχαία πέτρινα μαξιλάρια, αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι μαλακά και αφράτα, και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς να αγκαλιάσουν ένα μεγάλο άνετο μαξιλάρι.

Στην πραγματικότητα, ο ύπνος με ένα μαξιλάρι μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστείτε, καθώς μπορεί να επηρεάσει το σώμα και τη διάθεσή σας.

Ο ύπνος χωρίς αυτό έχει πολλά οφέλη για την υγεία και σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά. Ωστόσο δείτε πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τον ύπνο

Αποτρέπει τον πόνο στην πλάτη

Πολλά μαξιλάρια μπορεί να οδηγήσουν σε αφύσικη θέση ύπνου και η υποστήριξη που παρέχουν δεν διαρκεί πολύ. Αν και το ίδιο το μαξιλάρι δεν θα προκαλέσει πόνο στην πλάτη, μπορεί να επιδεινώσει πολλά από τα υποκείμενα συμπτώματα.

Όταν κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι, η σπονδυλική στήλη μπορεί να ξεκουραστεί και το σώμα είναι στη φυσική του θέση.

Βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα

Τα περισσότερα μαξιλάρια δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε στη σωστή θέση και ακόμη και να χειροτερέψουν την στάση του ύπνου.

Η καμψη του λαιμού με οποιονδήποτε τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα θα σας κάνει να νιώσετε άβολα και τα μαξιλάρια που είναι πολύ σκληρά ή πολύ μαλακά μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στον αυχένα.

Καταπολεμά τους πονοκεφάλους

Εάν ξυπνάτε με πονοκέφαλο ή ζαλίζεστε, το μαξιλάρι μπορεί να φταίει. Τα μαξιλάρια που είναι πολύ ψηλά καμπυλώνουν το κεφάλι και το λαιμό προς τα εμπρός και προσθέτουν περισσότερη ένταση στους μυς του αυχένα. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο το πρωί μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Μπορεί να ανακουφίσει το άγχος

Εάν το μαξιλάρι δεν σας βολεύει τη νύχτα, μπορεί να καταλήξετε να το πετάξετε και να συνεχίσετε τον ύπνο σας. Όσο περισσότερες διαταραχές ύπνου έχετε, τόσο λιγότερο χρόνο έχει το σώμα σας για πολλές σημαντικές λειτουργίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η συνεχής στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και το μυαλό σας και θα αναγκάσει το σώμα σας να απελευθερώσει περισσότερες ορμόνες άγχους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αποτρέπει την ακμή του προσώπου

Το δέρμα θα σας ευχαριστήσει που ξεφορτωθήκατε το μαξιλάρι σας. Το πρόσωπο συνήθως πιέζεται στο μαξιλάρι τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πιθανότατα να μην πλένετε τη μαξιλαροθήκη σας κάθε μέρα και έτσι μαζεύει σκόνη, λάδι και νεκρά κύτταρα δέρματος. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε ακμή, φλεγμονή και πρόωρες ρυτίδες.

Μπορεί να είναι καλό για τα μαλλιά σας

Εάν ξυπνάτε το πρωί με ξηρά και μπερδεμένα μαλλιά, ίσως πρέπει να αφήσετε το μαξιλάρι σας για χάρη των μαλλιών σας.

Όταν στριφογυρίζετε τη νύχτα, τα μαλλιά σας τρίβονται πάνω στη μαξιλαροθήκη, με αποτέλεσμα να σπάζουν. Οι μαξιλαροθήκες μπορούν επίσης να απορροφήσουν τα λάδια από τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα στεγνά και εύθραυστα.

Πηγή: toftiaxa.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share