Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άρχισε να τρώει 3 βραστά αυγά την ημέρα για ένα μήνα - Δείτε τα αποτελέσματα

Δώστε βάση

6 Δεκεμβρίου 2020 10:05
Άρχισε να τρώει 3 βραστά αυγά την ημέρα για ένα μήνα - Δείτε τα αποτελέσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως δεν επηρεάζει αρνητικά την χοληστερίνη. Είναι μύθος. Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλοί vegan σήμερα, η κατανάλωση αυγών είναι ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια της διατροφής μας.

Το να τρώτε αυγά καθημερινά μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας και αν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη, ξεχάστε το. Ωστόσο δείτε παράλληλα τι θα συμβεί στο σώμα σας αν συνδυάσετε αυγά με χυμό πορτοκάλι.

Τα αυγά περιέχουν 180-186 mg. χοληστερόλης, ενώ το συκώτι σας παράγει περίπου 1000-2000 mg. ανά ημέρα.

1. Οστά. Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, που είναι η τέλεια πηγή για να ενισχύσετε τα οστά σας.

Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την φυσική απορρόφηση ασβεστίου του σώματός σας.

2. Μύες. Η κατανάλωση αυγών είναι εξίσου σημαντική για να «χτίσετε» μυς.

Η κατανάλωση δύο αυγών μπορεί να παρέχει το σώμα σας την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με μία μερίδα κρέατος.

3. Θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά είναι γεμάτα με μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας για να αναπτυχθεί.

Είναι γεμάτα με ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α, Ε και Β6. .

4. Απώλεια βάρους. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί μπορεί να μειώσει τη ποσότητα κατανάλωσης τροφίμων καθ’ όλη την επόμενη μέρα.

Έριξε μαγειρική σόδα στα αυγά - Ο λόγος; Μοναδικός

Τα βραστά αυγά είναι θρεπτικά και είναι ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρα. Ενώ όμως είναι εύκολη η προετοιμασία, το ξεφλούδισμα είναι μια διαφορετική διαδικασία. Μπορεί να χρειαστεί αρκετά λεπτά να καθαρίσετε ένα αυγό, ωστόσο με τη μαγειρική σόδα θα το κάνετε στη στιγμή.

Απλά προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο κατσαρολάκι που βράζει το αυγό, θα σας γλιτώσει από το ενοχλητικό ξεφλούδισμά του.

Το μυστικό προτείνει μια αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή, που ισχυρίζονται ότι μετά από έρευνα, βρήκαν ότι τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί το τσόφλι, καθώς το ασπράδι όταν βράζει προσκολλάται στο τσόφλι.

Αλλά αν το αυγό μένει στο ψυγείο για αρκετές μέρες, τα επίπεδα του pH του ασπραδιού αυξάνονται, κάνοντας το πιο αλκαλικό, και έτσι είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστεί. Για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, η μαγειρική σόδα αυξάνει τα αλκαλικά επίπεδα του ασπραδιού.

Αλλά κάποιοι προειδοποιούν ότι με τη μαγειρική σόδα, ενισχύεται η γεύση του θείου του αυγού, κάνοντας το να έχει γεύση "αυγουλίλας". Στην τηλεοπτική εκπομπή δοκίμασαν στην πράξη το κόλπο, και το τσόφλι αφαιρέθηκε πιο εύκολα ολόκληρο, παρά σε μικρά κομματάκια. Εκτός από αυτό το κόλπο, δείτε εδώ πώς η μαγειρική σόδα κάνει λαχταριστά τα κεφτεδάκια σας.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share