Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έφτιαξε ένα παγάκι με ντομάτα, το έβαλε στο πρόσωπό της και...

Θα πάθετε πλάκα!

5 Δεκεμβρίου 2020 15:37
Έφτιαξε ένα παγάκι με ντομάτα, το έβαλε στο πρόσωπό της και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ντομάτα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα. Σήμερα θα σας πούμε πώς μπορείτε να την εντάξετε στην περιποίηση του προσώπου σας με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η μέθοδος αυτή δεν θα σας προσφέρει μόνο λαμπερό, πεντακάθαρο πρόσωπο, αλλά θα βελτιώσει επίσης την κυκλοφορία του αίματος με τη βοήθεια του πάγου. Ωστόσο δείτε πως μια ντομάτα μπορει να μεταμορφώσει το πρόσωπό σας!

Βήμα 1 – Απολέπιση Με Ντομάτα

Μέλι + Ζάχαρη + Ντομάτα

  • Ανακατέψτε 2 κ.γλ. ζάχαρη με 1 κ.γλ. μέλι.
  • Απλώστε αυτό το τζελ πάνω σε μία φέτα ντομάτας.
  • Τρίψτε το πρόσωπό σας με τη ντομάτα για 10 λεπτά.
  • Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
  • Θα αφαιρέσει όλα τα κατεστραμμένα και θαμπά στρώματα του δέρματος.

Βήμα 2 – Μασάζ Με Παγάκι Από Ντομάτα

Για να φτιάξετε παγάκι με ντομάτα, θα χρειαστείτε χυμό ντομάτας στον οποίο θα προσθέσετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Θα μοιράσετε το μείγμα στις θήκες μιας παγοθήκης και θα το καταψύξετε.

Απλά πάρτε ένα παγάκι και τρίψτε το σε όλο το πρόσωπο για 10 λεπτά.

Θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος με άμεσο καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Βήμα 3 – Εντατική Περιποίηση

  • Σε 2 κ.γλ. άργιλο, προσθέστε 2 κ.γλ. γιαούρτι.
  • Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας.
  • Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.
  • Ξεβγάλετε το πρόσωπό σας.

Φτιάξτε αυτό το σπιτικό scrub ντομάτας για ένα λαμπερό πρόσωπο!

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε αυτό το σπιτικό scrub ντομάτας, η απάντηση είναι οτι αυτό είναι πολύ εύκολο για να το φτιάξετε αλλά ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι οτι αυτό το scrub ντομάτας έχει πολλά οφέλη!

Σήμερα θα μοιραστούμε όλα τα μυστικά της ντομάτας για το δέρμα σας, καθώς αυτές χρησιμοποιούνται κατά της ακμής, ενάντια στα σπυράκια, στις κηλίδες και τα μαύρα στίγματα, και μπορούν να κάνουν το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό!

Η ντομάτα έχει φοβερά οφέλη για το πρόσωπο σας χωρίς παρενέργειες, οπότε εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές σπιτικές μάσκες ντομάτας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά.

Σήμερα θα μοιραστούμε όλα τα μυστικά της ντομάτας για το δέρμα σας, καθώς αυτές χρησιμοποιούνται κατά της ακμής, ενάντια στα σπυράκια, στις κηλίδες και τα μαύρα στίγματα, και μπορούν να κάνουν το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό!

Φύτεψε ασπιρίνες μαζί με τις ντομάτες - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Μερικές χρήσιμες θεραπείες με ντομάτα!

Πάρτε μερικές ντομάτες και πολτοποιήστε τες. Προσθέστε λίγο αλεύρι βρώμης και ένα κουτάλι της πηγμένο γάλα για τυρί. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το μείγμα αυτό απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και θα κάνει το δέρμα σας να ακτινοβολεί.

Ένας συνδυασμός πολτοποιημένης ντομάτας και μισού εκχύλισματος χυμό λεμονιού βοηθά στη μείωση των μαύρων στιγμάτων, και διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και ελαστική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια, τρίψτε με λίγο νερό αυτό το scrub και στη συνέχεια ξεπλύνετε!

Μια άλλη πολύ αποτελεσματική θεραπεία είναι ένα μείγμα σμηκτίτη (Multani Mitti) και πολτό ντομάτας. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Μην κάνετε πολλές κινήσεις στο πρόσωπο καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες. Μην αφήσετε το scrub για περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Σε περίπτωση που έχετε σπυράκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία ως φυσική απολέπιση. Βρέξτε τις παλάμες σας και πάρτε λίγο πολτό ντομάτας κάθε φορά τρίβοντας το μείγμα αυτό με απαλές κυκλικές κινήσεις. Κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Η σκόνη σανταλόξυλου είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για να πάρετε ένα τέλειο δέρμα. Αλέστε ντομάτες στο μπλέντερ, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμόνι και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σανταλόξυλου. Ανακατέψτε καλά και δημιουργήστε μια ομαλοποιημένη πάστα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε αυτό το μείγμα για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Κάντε τις ντομάτες πολτό και τρίψτε το πολτό στο πρόσωπό σας. Κρατήστε το για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα. Αν βιάζεστε, κάντε πολτό ντομάτας και ενώστε το με 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 5 λεπτά. Καθαρίστε το με κρύο νερό και έτσι το πρόσωπο σας θα αποκτήσει μια στιγμιαία λάμψη!

Απολέπιση με ντομάτα

Πάρτε μια φρέσκια ντομάτα και κόψτε τη στη μέση . Βουτήξτε το ένα κομμάτι της ντομάτας στο μπολ με τη ζάχαρηκαι τρίψτε το κομμάτι της ντομάτας στο πρόσωπο. Αυτή είναι μια τέλεια φυσική απολέπιση για το πρόσωπο σας. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και θα κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό από ποτέ!

Ντομάτα για τους ανοιχτούς πόρους

Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Τώρα βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο διάλυμα. Τρίψτε το βαμβάκι στις ανοιχτούς πόρους με αργές κινήσεις. Περιμένετε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share