Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μεγάλη Προσοχή: 6 λόγοι που πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε σκόρδο αμέσως

Δώστε βάση

5 Δεκεμβρίου 2020 15:05
Μεγάλη Προσοχή: 6 λόγοι που πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε σκόρδο αμέσως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από τη μείωση της πίεσης του αίματος και της χοληστερόλης, το σκόρδο είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία για το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της γρίπης ή του κρυολογήματος κατά 63%.

Όταν καταναλώνεται ωμό, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει άσχημη αναπνοή, καούρες, αέρια, ναυτία, οσμή σώματος και μια παρατεταμένη γεύση στο στόμα. Παρόλα αυτά, αυτό εξαρτάται από τη χημεία του σώματος του ατόμου.

Εάν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω ομάδες ανθρώπων, δεν πρέπει να καταναλώνετε σκόρδο, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα και επιπλοκές. Ωστόσο δείτε τι κάνουν 6 ψημένες σκελίδες σκόρδο στο σώμα μέσα σε 24 ώρες.

1. Είναι γνωστό ότι το σκόρδο έχει φυσικές, αντιπηκτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία προβλημάτων κυκλοφορίας του αίματος επειδή κάνει το αίμα πιο ρευστό, εμποδίζοντας έτσι τους θρόμβους που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή, θρόμβωση και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση του με αντιπηκτικά φάρμακα, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αιμορραγία.

2. Εάν υποφέρετε από οποιαδήποτε κατάσταση που απαιτεί συνταγογραφούμενα φάρμακα, δεν πρέπει να καταναλώνετε σκόρδο χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον γιατρό σας.

3. Εάν έχετε προβλήματα με το ήπαρ – το σκόρδο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση μερικών φαρμάκων από το ήπαρ ή ακόμα και να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που έχουν ληφθεί για ηπατικά προβλήματα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα φάρμακα, ειδικά τα φάρμακα ελέγχου των γεννήσεων (αντισυλληπτικά), μπορεί να έχουν δυσμενείς αλληλεπιδράσεις με το σκόρδο σε οποιαδήποτε μορφή.

4. Εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι – το σκόρδο μπορεί να είναι βαρύ για το πεπτικό σας σύστημα και να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Επίσης, αντενδείκνυται η κατανάλωσή του σε συνδυασμό με φάρμακα για το στομάχι.

5. Εάν είστε έγκυος – παρόλο που οι «μέτριες» ποσότητες ωμού σκόρδου είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της περιόδου θηλασμού, η λήψη σκόρδου ως μέσο θεραπείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είναι ενδεδειγμένη.

6. Εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι εντός των κανονικών ορίων ή στο κατώτερο φυσιολογικό όριο, το σκόρδο μπορεί να την μειώσει περαιτέρω και να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία. Μπορείτε να καταναλώνετε σκόρδο μια φορά στο τόσο και πάντα με μέτρο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share