Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Προσθέτετε γάλα στο τσάι; Σταματήστε το αμέσως - Μεγάλη προσοχή!

Ποια οφέλη εξουδετερώνει

3 Δεκεμβρίου 2020 11:33
Προσθέτετε γάλα στο τσάι; Σταματήστε το αμέσως - Μεγάλη προσοχή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τσάι θεωρείται το πλέον διαδεδομένο ρόφημα ανά τον κόσμο και διαρκώς κερδίζει έδαφος μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων αναφορικά με την θετική επίδρασή του στην υγεία, όπως η μείωση της συχνότητας των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Γερμανοί ειδικοί μελέτησαν την επίπτωση της κατανάλωσης τσαγιού σε 16 μεσήλικες γυναίκες που έπιναν μισό λίτρο μαύρου τσαγιού, καθώς και στον ιστό αρουραίων. Ενώ, πόσες φορές σας έχει λήξει το γάλα χωρίς να το πάρετε χαμπάρι; Δείτε γιατί δεν πρέπει να το πετάτε και τι μπορείτε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε μέχρι και την τελευταία του σταγόνα.

Προσθέτετε γάλα στο τσάι; Σταματήστε το αμέσως

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσες πρόσθεταν γάλα στο τσάι μείωναν τις θετικές επιδράσεις του. Ειδικότερα, οι καζεΐνες του γάλακτος μειώνουν τη συγκέντρωση των κατεχινών, των αντιοξειδωτικών που περιέχει το τσάι και ωφελούν τον οργανισμό.

Κοιτάτε τις ημερομηνίες λήξης; Έτσι θα καταλάβετε πότε έχει λήξει ένα γάλα

Έχουμε συνήθως τυφλή εμπιστοσύνη στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω σε κάποια συσκευασία, ωστόσο, δε μπορούμε να γνωρίζουμε ότι οι ημερομηνίες αυτές είναι 100% αληθινή, ειδικά όσον αφορά τα γάλατα.

Σύμφωνα με το National Resource Defense Council, οι ημερομηνίες λήξης που βλέπουμε στα προϊόντα διατροφής δεν είναι αξιόπιστες προκειμένου να καθοριστεί εάν ή όχι το φαγητό είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Οι ημερομηνίες λήξης είναι απλά εκεί για να μας ενημερώσουν ότι το προϊόν δε θα είναι στην κορυφή της φρεσκάδας του πια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση, αφού περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στο προϊόν.

γάλατα ημερομηνία λήξης

Εάν το γάλα σας έχει κομματάκια, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Τυχόν ξινές οσμές που προέρχονται από το εσωτερικό του μπουκαλιού είναι μια άλλη ένδειξη, καθώς και κάθε αποχρωματισμός.

Όλες αυτές οι ενδείξεις σημαίνουν ότι βακτήρια έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται στο γάλα. Να σημειώσουμε ότι το γάλα ακόμα και μετά την λήξη του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share