Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι 4 ανθυγιεινές καρκινογόνες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσετε ξανά

Δώστε προσοχή!

27 Νοεμβρίου 2020 10:27
Οι 4 ανθυγιεινές καρκινογόνες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσετε ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι ανθυγιεινές καρκινογόνες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που καθαρίζουν το συκώτι σας.

Πολλές τροφές που καταναλώνουμε έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Γι' αυτό το λόγο καλό θα ήταν να τις αφαιρέσουμε από τη διατροφή μας.

Διαβάστε τη λίστα με τις 4 καρκινικές τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε:

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα επεξεργασμένα προϊόντα με βάση το κρέας, συμπεριλαμβανομένων του μπέικον, τα λουκάνικα και τα χοτ ντογκ, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να φαίνονται φρέσκα και ελκυστικά, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν καρκίνο.

Τόσο το νιτρώδες νάτριο και το νιτρικό νάτριο έχουν συνδεθεί με σημαντική αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου. Γι’ αυτό λοιπόν βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε προϊόντα χωρίς νιτρικά άλατα, και κατά προτίμηση από ζώα που βόσκουν ελεύθερα.

Εξευγενισμένα "λευκά" αλεύρια

Το ραφιναρισμένο αλεύρι είναι ένα κοινό συστατικό σε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά η περίσσεια περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που περιέχει, είναι ανησυχητική. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων συνδέεται με μια αύξηση 220% του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα έχουν δείξει ότι αυξάνουν ταχέως τα επίπεδα σακχάρου του αίματος στο σώμα, το οποίο τροφοδοτεί απευθείας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και την εξάπλωση τους.

Ο σολομός εκτροφής

Ο σολομός εκτροφής είναι μια άλλη τροφή υψηλού καρκινικού κινδύνου, σύμφωνα με τον Δρ David Carpenter, διευθυντή του Ινστιτούτου για την Υγεία και το Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο του Albany. Σύμφωνα με την εκτίμηση του, ο σολομός εκτροφής στερείται όχι μόνο της βιταμίνης D, αλλά είναι συχνά μολυσμένος με καρκινογόνα χημικά, PCBs (πολυχλωριωμένα διφαινύλια), επιβραδυντικά φλόγας, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά.

Ποπ κορν μικροκυμάτων

Μπορεί να είναι βολικό, αλλά τα συγκεκριμένα σακουλάκια με ποπ κόρν μικροκυμάτων είναι επενδεδυμένα με χημικές ουσίες που συνδέονται με στειρότητα αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων, και του παγκρέατος.

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) αναγνωρίζει το υπερφθοροοκτανοϊκού οξύ (PFOA) σε επενδύσεις από σακούλες ποπ κορν μικροκυμάτων ως «πιθανά» καρκινογόνες, και πολλές ανεξάρτητες μελέτες έχουν συνδέσει τη χημική ουσία με την εμφάνιση όγκων. Ομοίως, η χημική ουσία διακετύλιο που χρησιμοποιείται στο ίδιο το ποπ κορν φαίνεται να προκαλεί τόσο βλάβη στους πνεύμονες, αλλά και καρκίνο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share