Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπέφερε από κοκκινίλες και φαγούρες - Μόλις δοκίμασε λίγη μαγειρική σόδα…

Ένα μυστικό που πρέπει να μάθετε

25 Νοεμβρίου 2020 10:44
Υπέφερε από κοκκινίλες και φαγούρες - Μόλις δοκίμασε λίγη μαγειρική σόδα…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαιρετικό ήταν το αποτέλεσμα στο σώμα ενός άνδρα, όταν εκείνος δοκίμασε λίγη μαγειρική σόδα, υποφέροντας νωρίτερα από κοκκινίλες και φαγούρες, μη βρίσκοντας αρχικά κάποια λύση.

Το υλικό αυτό έχει αποδειχθεί πολύτιμο… για κάθε σχεδόν χρήση, βοηθώντας και στην υγεία μας, με διάφορες παθήσεις του δέρματός μας να μπορούν όχι να θεραπευτούν, αλλά τουλάχιστον να απαλυνθούν στο πόνο τους, όπως ο συνδυασμός με το λεμόνι.

Η μαγειρική σόδα βοηθά να υποχωρήσει η κοκκινίλα, η φαγούρα και η αίσθηση τραβήγματος του δέρματος που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. Επειδή πολλά προϊόντα για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων δεν περιέχουν μαγειρική σόδα, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πάστα από μαγειρική σόδα ή να κάνετε αφρόλουτρο ρίχνοντας λίγη μαγειρική σόδα στη μπανιέρα.

Η τέχνη του κεφτέ: Το "μυστικό" με τη σόδα και το ψωμί

Ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα μας φαγητά, αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο δύσκολα στο να πετύχει κανείς τη σωστή υφή. Το μυστικό βρίσκεται στο κιμά, τη μαγειρική σόδα και το ψωμί.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό.

Η βασική συνταγή είναι η εξής:

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα

Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

  • Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μείγμα.
  • Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
  • Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
  • Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
  • Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share