Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καταπολεμήστε τις ασθένειες και κάντε το σώμα σας πιο αλκαλικό με αυτές τις 6 τροφές

Δώστε τεράστια προσοχή!

23 Νοεμβρίου 2020 09:22
Καταπολεμήστε τις ασθένειες και κάντε το σώμα σας πιο αλκαλικό με αυτές τις 6 τροφές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που καταπολεμούν τις ασθένειες και κάνουν το σώμα σας αλκαλικό; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που βοηθούν τη ψυχολογία σας στην καραντίνα.

Στη ζωή όλα είναι θέμα ισορροπίας. Η εξισορρόπηση της δουλειάς και της διασκέδασης, της οικογένειας και των φίλων, η ισορροπία είναι και το κλειδί όσον αφορά και τα επίπεδα του pH.

Η αλκαλική διατροφή

Όπως όταν μετράμε τα επίπεδα του pH σε μια πισίνα, το σώμα χρειάζεται να συντηρεί ισορροπημένα επίπεδα του pH για να παραμείνει υγιές. Όταν τρώμε οξειδωτικές τροφές, το σώμα προσπαθεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα του pH του αίματος, εκκρίνοντας πλούσια αλκαλικά μεταλλικά στοιχεία στη κυκλοφορία του αίματος, όπως ασβέστιο, φώσφορος και μαγνήσιο.

Αν δεν τρώμε αρκετά αλκαλικές τροφές, το σώμα “τραβάει” αυτά τα ιχνοστοιχεία από τα οστά, τα δόντια και τα όργανα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κόπωση και να θέσει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς μας ευάλωτους σε ασθένειες.

Μια ισορροπημένη διατροφή σε επίπεδο pH αποτελείται από 20-40% οξειδωτικές τροφές, και 60-80% αλκαλικές τροφές. Στην παρακάτω λίστα σας παρουσιάζουμε 6 αλκαλικές τροφές που θα επαναφέρουν τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις τροφές:

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο όχι μόνο είναι νόστιμα, αλλά έχουν και 8,0 pH, που κάνει αλκαλικό τον οργανισμό και βοηθάει στην εξουδετέρωση των οξειδωτικών τροφών στο στομάχι. Προσθέστε λίγο αβοκάντο σε μια σαλάτα ή αλείψτε το σε σάντουιτς!

Ώριμες μπανάνες

Η κατανάλωση μιας μπανάνας που δεν είναι αρκετά ώριμη, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, οξείδωση στο στομάχι και κακή απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων. Τρώγοντας μια ώριμη μπανάνα με λίγες καφέ βούλες παρέχει στο σώμα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αλκαλικότητα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα και το γάλα από αμύγδαλα είναι σπουδαίες πηγές αλκαλικότητας. Βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, βοηθούν τη πέψη και αφήνουν το σώμα ισορροπημένο σε επίπεδα pH.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια θεωρούνται μία από τις καλύτερες αλκαλικές τροφές, έχοντας 8,5 pH. Επίσης, παρέχουν στον οργανισμό φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Μπρόκολο

Το μπρόκολλο είναι υψηλά αλκαλική τροφή που προσφέρει φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό.

Σκόρδο

Προσθέτοντας σκόρδο στα φαγητά σας μπορεί να χαρίσει γεύση και να εξουδετερώσει οξειδωτικές τροφές, όπως κρέας, ψάρι, τυρί και αυγά. Το σκόρδο περιέχει φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία που θα κρατήσουν το σώμα σας αλκαλικό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share