Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι διαιτολόγοι μίλησαν: Αδυνατίστε τρώγοντας...

Θα δείτε τεράστια διαφορά μέσα σε λίγες ημέρες!

20 Νοεμβρίου 2020 10:21
Οι διαιτολόγοι μίλησαν: Αδυνατίστε τρώγοντας...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφήστε τις σαλάτες και πιάστε τις μακαρονάδες! Τα ζυμαρικά όχι μόνο δεν ενοχοποιούνται για την παχυσαρκία, αλλά μάλιστα βοηθούν και με το αδυνάτισμα! Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες…

Πιο συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «BMJ Open», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όσο οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 30 έρευνες με δείγμα 2.500 ανθρώπων που έτρωγαν ζυμαρικά (κατά μέσο όρο 3,3 μερίδες την εβδομάδα) αντί για άλλους υδατάνθρακες στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τρώγοντας μακαρόνια δεν αυξήθηκε ούτε το βάρος τους, αλλά ούτε και το σωματικό τους λίπος.

Αντιθέτως πολλοί μάλιστα έχασαν και κιλά. Για την ακρίβεια, μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων, οι εθελοντές έχασαν ενάμισι κιλό. «Σε αντίθεση με τις επικρατέστερες απόψεις, ίσως τα ζυμαρικά να είναι ένα υγιεινό πιάτο», καταλήγει ο συντάκτης της έρευνας, καθηγητής Τζον Σιεβενπάιπερ. Ωστόσο δείτε αν μπορούμε να τρώμε μακαρόνια το βράδυ.

Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Τεράστιο λάθος! (Video)

Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι για να στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας, αλλά οι επαγγελματίες σεφ ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Δεν θα πιστεύετε πόσο τέλεια θα γίνονται τα ζυμαρικά σας, από τη στιγμή που θα το δοκιμάσετε.

Τα βρασμένα μακαρόνια, αφήνουν ένα παχύ, κολλώδες υγρό. Έτσι, αφού τα στραγγίζουμε με το σουρωτήρι και έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να τα σερβίρουμε, το υγρό αυτό φεύγει.

Οι σεφ λένε, ότι πρέπει να βγάζουμε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι ή μια τρυπητή κουτάλα, και να τα μεταφέρουμε αμέσως, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, σε μια κατσαρόλα με σάλτσα, που έχουμε έτοιμη πάνω σε ζεστό μάτι. Επίσης, ένα σημαντικό λάθος κάνουν πολλοί που διατηρούν στο ψυγείο τους τα μακαρόνια που έχουν ετοιμάσει τις προηγούμενες μέρες.

Έτσι, θα κρατήσουν κάποια ποσότητα κολλώδους υγρού. Ποτέ δεν βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε κρύο πιάτο και έπειτα περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για περίπου ένα λεπτό. Τα ζυμαρικά απορροφούν πιο εύκολα τις γεύσεις τις σάλτσας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ξεπλυθεί το άμυλο που περιέχουν.

Έπειτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι με το νερό στο οποίο είχαν βράσει τα μακαρόνια, μέσα στη κατσαρόλα μας. Αυτό, θα ενισχύσει με άμυλο τα ζυμαρικά μας και θα τους δώσει πλούσια και έντονη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα δείχνουν σαν αυτά του εστιατορίου.

Τέλος, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε μια με τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά. Αυτό θα κάνει το πιάτο μας κρεμώδες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια, τριμμένο τυρί, αν θέλουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε βότανα για λόγους γεύσης και διακόσμησης.

Δείτε το βίντεο:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share