Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4+1 τρόφιμα που θα «εκτοξεύσουν» τον μεταβολισμό σας

Τρομερά αποτελέσματα

18 Νοεμβρίου 2020 22:07
4+1 τρόφιμα που θα «εκτοξεύσουν» τον μεταβολισμό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι καθένας μας έχει διαφορετικό μεταβολισμό. Η τακτική άσκηση, ο καλός ύπνος και αρκετό νερό είναι τα 3 πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας. Βέβαια, μπορείτε να τον ενισχύσετε ακόμα περισσότερο με τα σωστά τρόφιμα. Επίσης, δείτε τα 4+1 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε γιατί προκαλούν κυτταρίτιδα.

Δείτε παρακάτω 4+1 τρόφιμα που θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σας:

1.Καυτερές πιπεριές.

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 25%. Τα καυτερά φαγητά μας κάνουν να ιδρώνουμε περισσότερο από το συνηθισμένο λόγω της καψαϊκίνης, μια ένωση που διεγείρει τους υποδοχείς του πόνου στο σώμα.

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολικό ρυθμό, κάνοντας το σώμα να καίει περισσότερο λίπος και πιο γρήγορα.

2. Δημητριακά ολικής αλέσεως: βρώμη και μαύρο ρύζι

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν θρεπτικά συστατικά και σύνθετους υδατάνθρακες που επιταχύνουν το μεταβολισμό με τη σταθεροποίηση των επιπέδων της ινσουλίνης.

Να θυμάστε, ότι τα χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης δεν είναι καλό, γιατί η ανισορροπία αυτής της χημικής ουσίας λέει στο σώμα, ότι χρειάζεται περισσότερο λίπος.

3. Μπρόκολο

Το μπρόκολο μπορεί να μην είναι το αγαπημένο σας λαχανικό, αλλά είναι μια σημαντική πηγή ασβεστίου, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό σας. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ, και Α. Μια μερίδα μπρόκολο έχει σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέος, φυτικές ίνες και μια ποικιλία αντιοξειδωτικών.

4. Σούπες

Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν, ότι η κατανάλωση σούπας είναι συνδεδεμένη με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Στις περισσότερες δίαιτες αυτό το φαγητό ενσωματώνεται πριν από το κυρίως γεύμα. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι οι άνθρωποι που αρχίζουν με σούπα καταναλώνουν λιγότερη στερεά τροφή στο κυρίως γεύμα τους.

5. Καφές και πράσινο τσάι

Πολλές μελέτες έχουν δείξει, ότι ο καφές και το πράσινο τσάι επιταχύνουν τον μεταβολισμό και έχουν και άλλα οφέλη για την υγεία: είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθούν στα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στο κάψιμο λίπους. Επίσης, μειώνει τα σημάδια της κυτταρίτιδας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share