Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Έτριψε μια σκελίδα σκόρδου και την έριξε στο μπουκάλι με το σαμπουάν της - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Θαυματουργό!

11 Νοεμβρίου 2020 10:54
Έτριψε μια σκελίδα σκόρδου και την έριξε στο μπουκάλι με το σαμπουάν της - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το σκόρδο είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Βοηθά στη μείωση της πτώσης των τριχών, ενισχύει την αναγέννηση των νέων τριχοθυλακίων, απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες από το τριχωτό της κεφαλής, ενισχύει την υφή των μαλλιών και τις ρίζες τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ξύδι αποδεικνύεται θαυματουργό, δείτε εδώ μερικά ακόμη οφέλη του.

Το σκόρδο έχει επίσης αντι-βακτηριακές και αντι-μυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία της πιτυρίδας και τη φαγούρα τριχωτού της κεφαλής. Η παρουσία θείου στο σκόρδο μειώνει τη σοβαρότητα της πιτυρίδας και την αποτρέπει από το να επιστρέψει.

σκόρδο μυστικά για τα μαλλιά

Ο απλούστερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για τα μαλλιά είναι να προσθέσετε μια σκελίδα σκόρδο είτε στο σαμπουάν είτε στο conditioner σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το συνδυασμό σκόρδου και σαμπουάν ή conditioner περισσότερο από δύο φορές το μήνα.

Η υπερβολική χρήση του σκόρδου μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Για να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά και την ελαφριά αίσθηση καύσου, προσθέστε μέλι μαζί με το σκόρδο. Το μέλι θα εργαστεί επίσης ως φυσικό conditioner για τα μαλλιά σας.

Έτρωγε σκόρδο καθημερινά αμέσως μετά τη γυμναστική - Όταν δείτε τι του συνέβη θα το κάνετε συνέχεια

Το σκόρδο είναι μια από τις πιο σημαντικές τροφές στην καθημερινότητά μας και, μάλιστα, μπορεί να αποβεί πολύτιμο για την υγεία μας, όταν το καταναλώνουμε αμέσως μετά τη γυμναστική.

Το σκόρδο είναι μια πανάρχαια τροφή, με το βολβό του να περιέχει μεταξύ άλλων και αντιοξειδωτικά, τα οποία του προσδίδουν ευεργετικές ιδιότητες.

Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό, που είναι ο καλύτερος τρόπος, ή ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.

σκόρδο γυμναστική

Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.

Αναφορικά με το τι ποσότητα είναι αρκετή, δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share