Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κανέλα: 5+1 αποδεδειγμένα επιστημονικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην υγεία

Τι δείχνουν τα στοιχεία

10 Νοεμβρίου 2020 17:47
Κανέλα: 5+1 αποδεδειγμένα επιστημονικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην υγεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος είναι η κανέλα η οποία χαρίζει μοναδικό άρωμα και γεύση σε αλμυρές και γλυκιές συνταγές, ωφελεί πολλαπλώς και την υγεία όπου και ένας το συνδύασε με κανέλα και δεν πίστευε αυτό που του συνέβη.

Συγκεκριμένα όλα αυτά τα κάνει η κανέλα διότι αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη από την κατανάλωση κανέλας για την υγεία, όπως υποστηρίζουν οι επιστημονικές έρευνες:

  • Μειώνει τη φλεγμονή: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά της κανέλας δρουν κατά της φλεγμονής και συμβάλλουν στην υποχώρηση του μυϊκού πόνου και του οιδήματος.
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου: Ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι η πρόσληψη 120mg κανέλας καθημερινά, μειώνουν τα επίπεδα κακής LDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ολικής χοληστερόλης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με πολλά μπαχαρικά, όπως κανέλα και κουρκουμά και έτρωγαν λιπαρά γεύματα, μείωσαν τα τριγλυκερίδια.
  • Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη: Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού συνδρόμου. Έρευνες έδειξαν ότι η βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου με κανέλα σε διαβητικούς, μείωσε τα επίπεδα σακχάρου και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
  • Προστατεύει από τον καρκίνο: Η υψηλή περιεκτικότητα της κανέλας σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις βλάβες στο DNA και τις κυτταρικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, έδειξαν μελέτες σε πειραματόζωα.
  • Καταπολεμά τις λοιμώξεις: Έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.
  • Ωφελεί τη στοματική υγεία: Λόγω της αντιμικροβιακής δράσης της, ωφελεί τη στοματική υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι προλαμβάνει τη φθορά των δοντιών και τη δυσοσμία της αναπνοής.

Παίρνει ελαιόλαδο, μέλι, κανέλα και τα βάζει στο πρόσωπό της για την ακμή - Λίγο καιρό αργότερα…

Οι ιδιότητες του ελαιολάδου είναι θαυματουργές για την υγεία και αυτό αποδεικνύει η εφαρμογή της σε άτομα, που έχουν αρκετή ακμή στο πρόσωπό τους, μαζί με μέλι και κανέλα.

Αν σας ταλαιπωρεί η ακμή αλλα και αν έχετε σπυράκια στο πρόσωπο μόνο με 3 υλικά που έχουμε σπίτι μας βιολογικά θα δείε το δέρμα σας να λάμπει σε λίγο καιρό, ενώ με αυτό το κόλπο θα καταλάβετε ότι το ελαιόλαδο δεν είναι νοθευμένο.

Η συνταγή

Βάλτε σε ένα βάζο 3 κουταλάκια βιολογικό, ακατέργαστο μέλι ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι κανέλα σε σκόνη.

Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και εφαρμόστε το μίγμα στο πρόσωπο σας πριν τον ύπνο.

Το πρωί ξεπλύνετε με ένα απαλό σαπούνι και ζεστό νερό. Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες!

Βούτηξε το χέρι της στο τηγάνι με το καυτό ελαιόλαδο - Μόλις δείτε το λόγο θα πάθετε σοκ!

Γίνεται ένα βίντεο με μια γυναίκα που τηγανίζει σε ελαιόλαδο να γίνει viral. Κι όμως γίνεται και ο λόγος προκαλεί πραγματικό τρόμο.

Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 13 δευτερόλεπτα και δείχνει μια γυναίκα να τηγανίζει και αντί για κάποιο εργαλείο μαγειρικής να χρησιμοποιεί τα... χέρια της. Η ίδια δήλωσε πως οι λαβίδες είναι για τους αποτυχημένους και η αλήθεια είναι πως όχι απλά δεν φαίνεται να καίγεται αλλά, δεν δείχνει καμία απολύτως ενόχληση από το καυτό λάδι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share