Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά κρέμα γάλατος στα μακαρόνια σας - Κινδυνεύετε από...

Δώστε βάση!

9 Νοεμβρίου 2020 13:25
Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά κρέμα γάλατος στα μακαρόνια σας - Κινδυνεύετε από...

Τα μακαρόνια με κρέμα γάλακτος μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Είναι μια απαγορευμένη τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά.

Οι περισσότεροι τα θεωρούμε ιδιαίτερα παχυντικά, και γι’ αυτό τα αποκλείουμε από τη διατροφή μας σε περιόδους δίαιτας, αν και υπάρχει ένα μικρό κόλπο για να μηδενίσετε τις θερμίδες τους. Έχει αποδειχθεί ότι με το σωστό μαγείρεμα είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα και φτωχό σε θερμίδες. Ποια η χειρότερη σάλτσα και συνοδευτικό;

Αναλυτικά οι θερμίδες

Μια σάλτσα πλούσια σε λιπαρά (κρέμα γάλακτος, βούτυρο, αλλαντικά)- και μάλιστα κορεσμένα- με μπόλικο τυρί θα αυξήσει πολύ τις θερμίδες της μακαρονάδας, ενώ αντίθετα μια σάλτσα με φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά, βότανα και λίγο ελαιόλαδο (μια κουταλιά) θα εμπλουτίσει τα θρεπτικά της συστατικά, το άρωμα και τη γεύση της και δε θα αυξήσει το βάρος σας. Πιο συγκεκριμένα, μια μερίδα μακαρόνια σκέτα νερόβραστα παρέχει 160 θερμίδες, με λάδι και σκόρδο 220, με σάλτσα ναπολιτεν 250, με κρέμα γάλακτος 363, με κιμά 480, κοκκινιστά με κρέας 480 και με σάλτσα καρμπονάρα περίπου 700 θερμίδες. Όσον αφορά το τυρί, αρκεστείτε σε μια μικρή μερίδα η αντιστοιχία είναι 120 θερμίδες.

Έβαλε μακαρόνια μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Είναι ένα βασικό πρόβλημα, παραδέξου το. Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί πόσα μακαρόνια πρέπει να βγάλεις μέσα από τη συσκευασία για να ψήσεις μία μερίδα μακαρόνια, μόνο για σένα;

Εμείς βρήκαμε τον τρόπο για να το κάνεις εύκολα και γρήγορα.

Από δω και πέρα θα φτιάχνεις μακαρόνια μόνο για σένα και δεν θα ξαναπετάξεις φαγητό που περισσεύει από τον κακό υπολογισμό της μερίδας. Αλλά μιας και μιλάμε για μακαρόνια, δείτε εδώ το κόλπο για να... μηδενίσετε τις θερμίδες τους.

Τέρμα τα πεταμένα μακαρόνια που δεν ήσουν ικανός να φας λόγω του ότι βγαίνανε πολλά. Ο τρόπος είναι πραγματικά πανεύκολος και θα τον μάθεις μέσα σε πολύ λίγο και θα σου γίνει συνήθεια.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share