Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Κρακεράκια με τυρί: Ο συνδυασμός - θησαυρός για τον οργανισμό σου

Πώς θα σε βοηθήσουν;

6 Νοεμβρίου 2020 13:45
Κρακεράκια με τυρί: Ο συνδυασμός - θησαυρός για τον οργανισμό σου
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Αν λαμβάνεις περισσότερες θερμίδες από ότι καις, τότε παίρνεις βάρος, σωστά; Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου, θα σε κρατήσουν μακριά από το πολύ φαγητό και γενικά θα βελτιώσουν την υγεία του εντέρου σου ούτως ώστε να μην πάρεις βάρος. Σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει το τυρί, ένα προϊόν που πρέπει σίγουρα να εντάξεις στη διατροφή σου, πάντα με μέτρο όμως, δείτε εδώ τι μπορεί να σας προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση του.

Τυρί και κράκερ ο συνδυασμός που θα σε... σώσει!

Ακόμη, μπορείς να συνδυάσεις τροφές που διασπώνται και μετατρέπονται εύκολα σε ενέργεια, όπως επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και ζάχαρη, με τροφές που διασπώνται αργά μειώνοντας αποτελεσματικά το σάκχαρο στο αίμα.

τυρί με κράκερ οφέλη

Συγκεκριμένα, τα υγιή λιπαρά στις τροφές συνδυασμένα με σάκχαρα, επιβραδύνουν την διαδικασία διάσπασης των θρεπτικών ουσιών και την απελευθέρωση σακχάρου στο αίμα. Οπότε, μπορείς να φας κρακεράκια ή ένα τσαμπί σταφύλια με μια μικρή φέτα τυρί αντί να τα φας ξεχωριστά.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τυλίγετε το τυρί σε διάφανη μεμβράνη

Το τυρί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μεσογειακή διατροφή. Είτε επάνω σε κράκερ, είτε στα μακαρόνια ή τη σαλάτα, αν είστε από αυτούς που το καταναλώνουν φανατικά, τότε σίγουρα όταν στέκεστε μπροστά από τη βιτρίνα των τυριών ενός σουπερμάρκετ, αγοράζετε με το κιλό κάποιο από τα είδη του. Ωστόσο, όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο, δείτε εδώ τι μπορεί να σας προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση τυριών.

Ωστόσο, πρόκειται για μια τροφή αρκετά ευαίσθητη, που χρειάζεται ειδική μεταχείριση, για το λόγο αυτό, πρέπει να συντηρείται πάντοτε σε κατάλληλη θερμοκρασία και περιβάλλον, ώστε να αντέξει στο χρόνο, να έχει υπέροχη γεύση και να την απολαμβάνετε με ασφάλεια.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε είναι η επιλογή του περιτυλίγματος.

τυρί μεμβράνη

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, η πλαστική μεμβράνη είναι μια λύση για να μην ξεραθεί το τυρί που έχετε αγοράσει, παρόλα αυτά, έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» υγρασία (από τον ιδρώτα που αφήνει το προϊόν) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη δημιουργία μούχλας στην επιφάνεια του.

Αν όμως αυτή η μεμβράνη είναι ακατάλληλη, τότε ποιος είναι ο σωστός τρόπος συντήρησης του στο ψυγείο;

Καταλληλότερο είναι το ειδικό κερωμένο χαρτί, που δεν κρατάει τόση υγρασία και προστατεύει το τυρί από το να ξεραθεί, ενώ ως προς τη θερμοκρασία του, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκληρά τυριά πρέπει να αποθηκεύονται στους 8C με 15C, ενώ τα μαλακά τυριά στους 5C με 8C.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share