Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυρί, κοτόπουλο, ντομάτες και άλλα 5 τρόφιμα που πρέπει να προσέχετε στο σούπερ μάρκετ - Έτσι να τα επιλέγετε

Δώστε τεράστια προσοχή!

2 Νοεμβρίου 2020 12:30
Τυρί, κοτόπουλο, ντομάτες και άλλα 5 τρόφιμα που πρέπει να προσέχετε στο σούπερ μάρκετ - Έτσι να τα επιλέγετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αγοράζετε τα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ; Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει τα πάντα, όπως έκανε και με τις τροφές που κάνει να δίνετε στο σκύλο σας.

Μπορεί να πιστεύετε ότι φεύγοντας από το σούπερ μάρκετ, η τσάντα σας είναι γεμάτη από φρέσκα προϊόντα, ίσως όμως, να μην έχετε χρησιμοποιήσει όλες τις αισθήσεις σας για να επιλέξετε τα καλύτερα. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε όσα πρέπει να προσέχετε.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέχετε

Ψωμί

Δείτε την ετικέτα συστατικών και αναζητήστε την πρώτη λέξη στη λίστα. Αν είναι "αλεύρι ολικής αλέσεως" έχετε κάνει μια σωστή επιλογή. Θα σας προσφέρει περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Πιέστε ελαφρά το ψωμί. Εάν επιστρέψει στην αρχική του μορφή, είναι ψωμί υψηλής ποιότητας. Εάν το αποτύπωμα σας παραμένει στο ψωμί, μπορεί να είναι ένδειξη λανθασμένης διαδικασίας ψησίματος ή ότι έχει προηγουμένως ψυχθεί.

Κοτόπουλο

Εάν έχει δέρμα, θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από τη σάρκα. Εάν το δέρμα του κοτόπουλου είναι κίτρινο ή ανοιχτό καφέ, αφήστε το στο ράφι. Η σάρκα πρέπει να είναι σκληρή, λευκή έως ανοιχτή καφέ, νωπή και χωρίς αίμα. Να είστε προσεκτικοί και στα άκρα. Εάν φαίνονται στεγνά, μην το διαλέξετε.

Μην ελέγξετε την ημερομηνία λήξης, αλλά ελέγξτε την ημερομηνία συσκευασίας. Εάν βρίσκεται στη συσκευασία για περισσότερο από 2 ημέρες, αφήστε το.

Ντομάτες

Όποτε είναι δυνατόν, αποφύγετε να αγοράζετε ντομάτες σε πλαστική συσκευασία. Δεν θα μπορείτε να ελέγξετε αν είναι φρέσκιες και μπορεί να περιλαμβάνει ντομάτες διαφορετικής ωρίμανσης. Η φλούδα πρέπει να είναι λεία και σφιχτή και όταν την πιάνετε, θα πρέπει να έχει σταθερό βάρος.

Μια ώριμη ντομάτα μπορεί να έχει το διπλάσιο βάρος μιας άγουρης ντομάτας. Εάν δεν μυρίσετε τίποτα, η ντομάτα δεν έχει ωριμάσει ακόμα. Θα πρέπει να μυρίζουν σαν ντομάτες, ειδικά όταν έχουν το κοτσάνι.

Πιπεριά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι εάν η πιπεριά έχει έντονο χρώμα χωρίς κηλίδες. Εάν έχει 2 ή 3 χωρίσματα, θα είναι πιο πικρή από ό, τι εάν έχει 4. Αντίθετα, οι πιπεριές με 4 χωρίσματα έχουν λιγότερους σπόρους και είναι πιο πρακτικές στο μαγείρεμα.

Ελέγξτε το κοτσάνι. Εάν είναι πράσινο, σφιχτό και τραγανό, αυτό είναι σημάδι φρεσκάδας.

Ψάρια

Πρώτα, κοιτάξτε τα ψάρια στα μάτια για να δείτε αν προεξέχουν και οι κόρες έχουν λαμπερό μαύρο χρώμα.
Το δέρμα πρέπει να είναι φωτεινό και μεταξένιο στην αφή.

Εάν είναι κολλώδες ή θαμπό, το ψάρι δεν είναι φρέσκο. Λάβετε υπόψη ότι η σάρκα πρέπει να είναι σφιχτή και ημιδιαφανής με ελαστική, λεία επιφάνεια. Εάν πιέσετε ένα φιλέτο ψαριού, δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος από το αποτύπωμά σας.

Μπανάνες

Ελέγξτε το κοτσάνι του τσαμπιού. Επιλέξτε πράσινο έως ανοιχτό κίτρινο. Εάν γίνεται καφέ και οι μπανάνες έχουν πολλές μαύρες κηλίδες, είναι σαφές ότι είναι πολύ ώριμες.

Οι μπανάνες διαρκούν περισσότερο αν διατηρούνται σε τσαμπί αντί για ξεχωριστά. Μην επιλέξετε μια μπανάνα, εκτός εάν πρόκειται να την φάτε αμέσως.

Μαρούλι

Ανεξάρτητα από την ποικιλία του μαρουλιού, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει τρύπες ή φύλλα που έχουν φαγωθεί. Επίσης, επιλέξτε αυτά που δεν έχουν καφέ άκρα.

Το χρώμα του πρέπει να είναι ανοιχτό ή σκούρο πράσινο και πολύ φωτεινό. Εάν το χρώμα είναι θαμπό και τα εξωτερικά φύλλα δεν είναι σταθερά, αποφύγετέ το.

Τυρί

Ένα κομμάτι τυρί με παχιά κρούστα δείχνει ότι δεν είναι φρέσκο. Τα τυριά χρειάζονται υγρασία για να ωριμάσουν και να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, οπότε η κρούστα θα μας πει πόσο καιρό έχει κοπεί.

Η ύπαρξη μιας μεμβράνης λαδιού στην κρούστα υποδηλώνει ότι το τυρί έχει εκτεθεί σε αρκετές αλλαγές θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, έχει απελευθερώσει λάδι από το εσωτερικό του με αποτέλεσμα να ξινίσει.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share