Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6 ανθρώπινες τροφές που κάνει να δίνετε στο σκύλο σας

Αν έχετε σκύλο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή

1 Νοεμβρίου 2020 09:40
6 ανθρώπινες τροφές που κάνει να δίνετε στο σκύλο σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχετε σκύλο είναι αναμφίβολο ότι θέλετε το καλύτερο γι' αυτόν και φυσικά θα κάνατε τα πάντα για να είναι υγιής. Έτσι και εμείς είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε κάποιες ανθρώπινες τροφές που μπορείτε να του δίνετε.

Σίγουρα είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτά τα γλυκά ματάκια που σας κοιτούν χαριτωμένα και θέλουν να φάνε οτιδήποτε τρώτε και εσείς. Και φυσικά τις περισσότερες φορές τους δίνετε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν πρέπει να δίνετε στο σκύλο σας ό,τι τρώτε και εσείς, όπως το ότι δημιουργούνται κακές συνήθειες και πολλές από αυτές τις λιχουδιές μπορεί να βλάψουν την υγεία του -δείτε εδώ ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε-.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φαγητά που τρώμε εμείς οι άνθρωποι, τα οποία όχι μόνο δε βλάπτουν την υγεία των σκύλων, αλλά την βελτιώνουν.

Δείτε παρακάτω τις 6 πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να δίνετε στο σκύλο σας

Άπαχο κρέας: Ενέργεια

Τα σκυλιά χρειάζονται κρέας, γιατί τους δίνει πολλή ενέργεια λόγω των πρωτεϊνών. Τα άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο, το χοιρινό και το βοδινό είναι πολύ καλές πηγές βιταμινών Β και αμινοξέων, τα οποία ενισχύουν τον μεταβολισμό και την ενέργεια. Ψάξτε για τεμάχια κρέατος χωρίς ορατό λίπος, όταν αγοράζετε κρέας για το σκυλί σας.

Σολομός και ο τόνος: Λαμπερό τρίχωμα και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός είναι καλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Βοηθάνε στην διατήρηση ενός λαμπερού και υγιούς τριχώματος και ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συκώτι: Βιταμίνες Α, Β και Κ

Το συκώτι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και σιδήρου. Στην πραγματικότητα, περιέχουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία για τον σκύλο από ότι το κρέας. Οι μερίδες πρέπει να είναι μεσαίες για τα μεγάλα σκυλιά και μικρές για τα μικρά.

Βρώμη: Πέψη

Η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, γεγονός που καθιστά την πέψη ομαλή και άνετη. Συστήνεται ιδιαίτερα για τα σκυλιά που έχουν πεπτικά προβλήματα και για τα σκυλιά που έχουν αλλεργία στο σιτάρι.

Μαϊντανός: δροσερή αναπνοή

Αν η αναπνοή του σκύλου σας μυρίζει άσχημα, κόψτε λίγο μαϊντανό και βάλτε το στο φαγητό του. Επίσης, ο μαϊντανός είναι καλή πηγή καλίου και ασβεστίου.

Μπιζέλια: Κάλιο

Το κάλιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία ανθρώπων και σκύλων. Επίσης, τα μπιζέλια είναι γεμάτα από φώσφορο και βιταμίνη Β και μπορείτε απλά να βάλετε μερικά στο μπολ του σκύλου σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share