Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Αυτές οι 5 τροφές είναι θανατηφόρες - Οι περισσότεροι από εμάς τις έχουμε στις κουζίνες μας

Δώστε τεράστια προσοχή!

29 Οκτωβρίου 2020 10:08
Αυτές οι 5 τροφές είναι θανατηφόρες - Οι περισσότεροι από εμάς τις έχουμε στις κουζίνες μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι τοξικές και επικίνδυνες. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει παρακάτω μια λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε, όπως έκανε και χθες με τις υπερτροφές.

Παρακάτω, έχουμε βρει 5 τρόφιμα που αγοράζουμε όλοι μας από το σούπερ μάρκετ, τα οποία "καταστρέφουν" την υγεία μας. Γι' αυτό καλό θα ήταν να τα πετάξετε από τα ντουλάπια σας.

Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα

Ραβέντι

Το Ραβέντι περιέχει οξαλικό οξύ που μπορεί να είναι ο λόγος για τη δημιουργία πετρών στα νεφρά. Αρκούν περίπου 5 κιλά αυτού του φυτού για να είναι θανατηφόρα, ακόμη και πολύ μικρότερες ποσότητες μπορεί να είναι η αιτία για σοβαρά προβλήματα.

Μοσχοκάρυδο

μοσχοκάρυδο υγεία

Το Μοσχοκάρυδο είναι, στην πραγματικότητα, ένα παραισθησιογόνο και η πρόσληψη 5,5 γραμμαρίων μπορεί να είναι ο λόγος για κράμπες, ενώ 8 γρ. μπορεί να προκαλέσουν μια κρίση. Η κατανάλωση ενός μοσχοκάρυδου, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ψύχωση.

Πατάτες

Πόσες φορές έχετε αγοράσει πατάτες με πράσινο δέρμα; Τα Glycoalkaloids, που περιέχουν, θα μπορούσαν να είναι η αιτία για τη διάρροια ή ακόμα και κώμα και θάνατο. Ανακαλύπτονται στα φύτρα πατάτας και το πράσινο δέρμα της πατάτας.

Αμύγδαλα

αμύγδαλα οφέλη

Υπάρχουν δύο είδη αμυγδάλων, τα πικρά και τα γλυκά. Αυτοί με την πικρή γεύση έχουν υψηλότερες ποσότητες υδροκυανίου. Η κατανάλωση 7 έως 10 από αυτά τα αμύγδαλα μπορεί να είναι ο λόγος για σοβαρά προβλήματα σε ενήλικες και στην πραγματικότητα, μπορεί να αποβεί μοιραία για τα παιδιά.

Τόνος

Ο τόνος είναι επικίνδυνος επειδή δεν έχει την ικανότητα να απορροφά τον υδράργυρο στη σάρκα του, και όταν ο υδράργυρος καταναλώνεται μέσω των τροφίμων, και είτε θα αφαιρεθεί μέσω των νεφρών μας, ή θα πάει στον εγκέφαλο μας, όπου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

7 τροφές που μας προμηθεύουν με περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Όταν ακούς «σίδηρο», ο νους σου πάει στο κρέας. Και όμως υπάρχουν άλλες τροφές και μάλιστα φυτικές με περισσότερο σίδηρο από αυτό. Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου. Ενώ, δείτε 10 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται στην κουζίνα σας.

1. Σπανάκι
18mg/ 3 φλιτζάνια

2. Φασόλια σόγιας
7mg/ 2 φλιτζάνια

3. Κόκκινα φασόλια
8mg/ 2 φλιτζάνια

4. Κάσιους
8ml/ φλιτζάνι

5. Φακές
7mg/ φλιτζάνι

6. Βρώμη
8mg/φλιτζάνι

7. Τόφου
7,2mg/ φλιτζάνι

7 τροφές που μας προμηθεύουν με περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share