Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παίρνει λίγο τζίντζερ και ρίχνει πάνω ελαιόλαδο: Βάζει τέλος στον εφιάλτη!

Απίστευτο!

27 Οκτωβρίου 2020 13:56
Παίρνει λίγο τζίντζερ και ρίχνει πάνω ελαιόλαδο: Βάζει τέλος στον εφιάλτη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο είναι μία από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για ανακούφιση από τον πόνο χάρη στις ιδιότητες των συστατικών του. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και διουρητική δράση. Μεταξύ των πολλών άλλων ωφελειών του βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην αντιμετώπιση των πεπτικών προβλημάτων.

Το τζίντζερ φημίζεται επίσης για τις αναζωογονητικές και τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Η ρίζα του τζίντζερ χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για πολλά πιάτα. Επίσης μερικές φορές χρησιμοποιείται ως αποσμητικό χώρου χάρη στην εξαιρετική μυρωδιά του.

Μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και τζιντζερόλη

Το τζίντζερ είναι πηγή ασβεστίου, αιθέριων ελαίων, αμινοξέων, φωσφόρου και βιταμινών Β και C, έτσι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ενεργό συστατικό του, η τζιντζερόλη, μπορεί ακόμα και να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών και του παχέος εντέρου. Αποτελεί επίσης ισχυρό αποχρεμπτικό σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, άσθματος, γρίπης και άλλων αναπνευστικών νόσων.

Αν θέλετε να σταματήσετε να παίρνετε παυσίπονα, το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο αποτελεί ιδανική επιλογή για ανακούφιση από τον πόνο. Χάρη στις διουρητικές του ιδιότητες, απομακρύνει τα περιττά υγρά από τις αρθρώσεις, μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Φάτε τζίντζερ (Πιπερόριζα) κάθμέρα για 1 μήνα και αυτά θα συμβούν στο σώμα σας!

Τζίντζερ: ιδανικό για το στομάχι και το έντερο

Επιπλέον το τζίντζερ βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας, του τυμπανισμού, των πόνων στο στομάχι και της βαρυστομαχιάς. Το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο είναι τέλειο σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, εντερικών λοιμώξεων και ακόμα και βακτηριακής δυσεντερίας.

Σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο για ανακούφιση από τον πόνο

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ολόφρεσκο τζίντζερ (150 g)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (250 g)

Οδηγίες

  • Πρώτα πλύντε καλά το τζίντζερ και αφήστε το να στεγνώσει για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Μετά κόψτε το τζίντζερ και τρίψτε το με τη φλούδα.
  • Έπειτα βάλτε το τζίντζερ στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη συνέχεια ψήστε το μείγμα για 2 ώρες.
  • Όταν το μείγμα κρυώσει, βάλτε το σε ένα τουλουπάνι για να απομακρύνετε τα κομμάτια του τζίντζερ. Στύψτε καλά το τουλουπάνι ώστε να μη μείνει καθόλου λάδι σε αυτό.
  • Αποθηκεύστε το σιρόπι σε δροσερό και ξηρό μέρος. Το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο μπορεί να διατηρηθεί για 6 μήνες.

Διάφορες χρήσεις για το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο

Είναι σημαντικό να μετράτε σωστά τη δόση αυτού του σιροπιού για ανακούφιση από τον πόνο ανάλογα με την ασθένεια.

Το έλαιο τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες παθήσεις. Επίσης η μυρωδιά του απωθεί τα κουνούπια και άλλα έντομα που μεταδίδουν ασθένειες.

Αρθρίτιδα και μυϊκοί πόνοι

Σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο

Για την αναζωογόνηση του νου και του σώματος, μπορείτε να λαμβάνετε 2 με 3 σταγόνες τη μέρα. Για ανακούφιση από την αρθρίτιδα ή τον μυϊκό πόνο και τον πόνο στην πλάτη, κάντε μασάζ στην πάσχουσα περιοχή με 2 ή 3 σταγόνες από το υγρό.

Επίσης συνιστούμε να πίνετε 3 σταγόνες από αυτό το σιρόπι τη μέρα.

Από τον τυμπανισμό μέχρι τη βρογχίτιδα

Αν πάσχετε από διάρροια ή αέρια, κάντε μασάζ στην κοιλιά σας με μία σταγόνα από το υγρό.

Αν αισθάνεστε ενόχληση στον λαιμό ή στα ιγμόρεια, συνιστούμε να κάνετε εισπνοές 3 σταγόνων από το σιρόπι με τη βοήθεια ενός διαχυτήρα. Το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο συνεισφέρει στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας, του άσθματος, του βήχα, της δύσπνοιας και της γρίπης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση του φλέγματος από τους πνεύμονες και τον λαιμό.

Για τη φροντίδα της ομορφιάς, η εφαρμογή 3 σταγόνων από το σιρόπι στο δέρμα βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων και των ραγάδων. Οι αναζωογονητικές ιδιότητες του τζίντζερ αποκαθιστούν τις βλάβες του δέρματος.

Σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο για καταπολέμηση της χοληστερίνης και της υπέρτασης

Η κατανάλωση σιροπιού με τζίντζερ και ελαιόλαδο ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση της κακής χοληστερίνης (LDL) στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο για θρομβώσεις και αρτηριοσκλήρυνση. Έτσι είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της καρδιακής νόσου.

Όμως έχει και πολλές άλλες ωφέλειες. Η συνήθεια της καθημερινής λήψης 2 έως 4 σταγόνων από το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Οι αμέτρητες ωφέλειες του τζίντζερ

Όπως βλέπετε, το τζίντζερ έχει πολλές ωφέλειες. Πρόκειται για ένα ισχυρό φυσικό συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πολλών διαφορετικών παθήσεων. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει αυτή η ρίζα την καθιστούν ιδανική σύμμαχο της υγείας.

Το σιρόπι με τζίντζερ και ελαιόλαδο που βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο είναι εξαιρετικό για τη φροντίδα της υγείας σας. Μπορείτε να το φτιάξετε στην άνεση του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας συνηθισμένα σκεύη και συστατικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share