Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Ανακάλυψη-σοκ στην ιατρική κοινότητα - Το άγνωστο όργανο που επηρεάζει τις θεραπείες του καρκίνου

«Βόμβα» στο χώρο της ιατρικής επιστήμης

27 Οκτωβρίου 2020 11:40
Ανακάλυψη-σοκ στην ιατρική κοινότητα - Το άγνωστο όργανο που επηρεάζει τις θεραπείες του καρκίνου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επιστήμονες στην Ολλανδία ανακάλυψαν, κατά την διάρκεια έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη, ένα όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, το οποίο προηγουμένως δεν είχε κανείς υπόψη.

Πρόκειται για ένα ζεύγος μικροσκοπικών αδένων στο πίσω μέρος του ανθρώπινου κρανίου, κοντά στη βάση του λαιμού. Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή στο συστατικό που προκαλεί καρκίνο και δυστυχώς υπάρχει σε όλες τις τροφές που τρώμε.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι αδένες αυτοί είναι σιελοφόροι και σκοπός τους είναι η ενυδάτωση και λίπανση του πάνω μέρους του ανθρώπινου λαιμού.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, και ενώ οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν έρευνα για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με τη βοήθεια ακτινοβολίας.

Οι ερευνητές είχαν εισαγάγει με ένεση μια ουσία στον οργανισμό των ασθενών, η οποία είναι εντοπίσιμη από τον αξονικό τομογράφο και η οποία «δεσμεύει» μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται τόσο στον προστάτη, όσο και στους σιελοφόρους αδένες.

Το άγνωστο όργανο που επηρεάζει τις θεραπείες του καρκίνου

Αφού λοιπόν εξέτασαν τους ασθενείς με αξονική τομογραφία, πρόσεξαν ότι η πρωτεΐνη βρισκόταν σε υψηλή συγκέντρωση στο πίσω μέρος του λαιμού τους, κάτι που δεν περίμεναν και το οποίο οφείλεται στην ύπαρξη μικροσκοπικών αδένων στο σημείο.

Η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για όσους ασθενούν από καρκίνο στο κεφάλι ή τον αυχένα και υπόκεινται σε θεραπεία με ακτινοβολία.

Ο λόγος είναι ότι οι γιατροί προσπαθούσαν ούτως ή άλλως να αποφεύγουν να «χτυπήσουν» με ακτινοβολία τους σιελοφόρους αδένες, καθώς αυτό θα δυσχέραινε την ομιλία, τη βρώση και την κατάποση για τους ασθενείς.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων αδένων στο πίσω μέρος του κρανίου δεν ήταν γνωστή, και έτσι οι αδένες αυτοί δεν εξαιρούνταν από την ακτινοβολία.

Το ότι πλέον οι γιατροί τους έχουν υπόψη τους συνεπάγεται την πιθανή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών από εδώ και πέρα.

Ο καρκίνος «φοβάται» αυτή την τροφή - Είναι πάμφθηνη και εμείς την αγνοούμε

Ο καρκίνος «φοβάται» αυτή την τροφή! Είναι πάμφθηνη και εμείς την αγνοούμε! Ο λόγος για το μπρόκoλο που είναι ο εχθρός τους ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και κατ΄ επέκταση βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους και του καρκίνου του στομάχου. Επίσης, με αυτές τις 5+1 τροφές θα αποφύγετε τον καρκίνο του μαστού.

Μελέτη που έγινε συνεργατικά από Αμερικανούς και Γάλλους ερευνητές, σε εργαστηριακό επίπεδο, διαπίστωσε ότι το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία σκοτώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ή βρίσκονται έξω από τα κύτταρα όσο και αυτά που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.

Επιπλέον έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου του στομάχου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ποσότητες της σουλφοραφάνης που εμπεριέχονται στο μπρόκολο είναι αρκετές ώστε να επιτευχθεί ένα ευεργετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, κάποιες από τις ποικιλίες μπρόκολων όπως και οι βλαστοί του φυτού είναι πλουσιότεροι σε σουλφοραφάνη.

Μπρόκολο

Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα ελπιδοφόρα καθώς η διατροφή σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του πεπτικού έλκους αλλά και του στομαχικού καρκίνου.

Όπως λένε οι επιστήμονες, οι μολύνσεις με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι τόσο συχνές στο στομάχι, που στις αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 90%.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται η κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους αλλά και καρκίνου του στομάχου.

Η καταπολέμηση γίνεται με αντιβιοτικά και μάλιστα ισχυρά, όμως ακόμα και από αυτά στο 20% των ασθενών παρατηρείται ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών και μη αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share