Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

10 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται στην κουζίνα σας - Με την 4η "μείναμε"

Δείτε τη λίστα με τις 10 σούπερ ανθυγιεινές τροφές

27 Οκτωβρίου 2020 09:32
10 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται στην κουζίνα σας - Με την 4η

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σας; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας.

Δείτε τις 10 ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να βγουν μια και καλή από την κουζίνα σας, για να προφυλάξετε την υγεία

Πατατάκια

Είναι εθιστικά, έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά. Σίγουρα, όσο και να σκεφτούμε, δε θα βρούμε τίποτα καλό να πούμε γι’ αυτά. Αφήστε που κανείς δεν μπορεί να φάει μια λογική ποσότητα αλλά πρέπει σώνει και καλά να τελειώσει μια ολόκληρη συσκευασία. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βγάλετε τελείως από το σπίτι και τη ζωή σας. Ακόμα και τα πιο «υγιεινά» πατατάκια καλό είναι να μην βρίσκονται ποτέ στα ντουλάπια σας.

Ενεργειακά ποτά

Μπορεί να είναι φτιαγμένα για να σας γεμίζουν ενέργεια και να σας ενυδατώνουν μετά από μια κουραστική προπόνηση αλλά τα ενεργειακά ποτά δεν έχουν καμία θέση στην κουζίνα σας (εκτός κι αν γυμνάζεστε πολύ εντατικά σε καθημερινή βάση). Πολλά από αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Προτιμήστε να πίνετε πράσινο τσάι ή απλά νερό για να ενυδατώνεστε.

Cookies του εμπορίου

Ακόμα και αν λένε πως έχουν μόλις 90 θερμίδες το ένα, τα αγοραστά cookies είναι από τις τροφές που δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα και έχουν και διάφορα χημικά που σας κάνουν κακό. Γιατί να μην φτιάξετε καλύτερα τα δικά σας;

Frozen Yogurt

Αν αγαπάτε το frozen yogurt κρατήστε την αγάπη σας μακριά από το σπίτι σας. Μπορείτε να απολαμβάνετε ένα κυπελάκι παγωμένο γιαούρτι που και που σε κάποιο μαγαζί αλλά καλό είναι να μην υπάρχει στην κουζίνα σας γιατί θα μπαίνετε στον πειρασμό να το τρώτε κάθε βράδυ μετά το φαγητό σας σαν επιδόρπιο.

Όσο κι αν νομίζετε πως είναι μία υγιεινή επιλογή, στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι λίγο πιο υγιεινό από το παγωτό αλλά και πάλι περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Κέτσαπ

Μπορεί να μην έχει πολλές θερμίδες αλλά πρέπει να κόψετε την κακή συνήθεια να βουτάτε τα πάντα μέσα σε αυτήν. Όσο και να μην της φαίνεται ακόμα και οι πιο καυτερές εκδοχές της περιέχουν περισσότερη ζάχαρη απ’ όσο νομίζετε. Μόλις 1 κ.σ. περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρης.

Μαργαρίνη

Η μαργαρίνη περιέχει τρανς λιπαρά, το χειρότερο είδος λίπους, που επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και δημιουργούν προβλήματα στην καρδιά. Επομένως, καλό είναι να βγάλετε εντελώς από την κουζίνα σας αυτό το άχρηστο φαγητό.

Ποπ κορν

Το ποπ-κορν που είναι φτιαγμένο σε κατσαρόλα με λίγο λαδάκι δεν είναι καθόλου κακό. Αυτό, όμως, που φτιάχνετε στο φούρνο μικροκυμάτων με μπόλικο αλάτι και μετά ρίχνετε από πάνω και βούτυρο είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία σας. Προτιμήστε τα σκέτα με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι ή μην τα ξαναβάλετε ποτέ στο σπίτι σας.

Aναψυκτικά

Δε χρειάζεται να σας πούμε πως τα αναψυκτικά δεν πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα κανενός σπιτιού, αλλά θα το κάνουμε (γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε βάλει μυαλό). Καθίστε για ένα λεπτό και σκεφτείτε το καλά.

Υπάρχει κάποιο αναψυκτικό που έχει να προσφέρει κάτι στον οργανισμό σας; Επειδή σίγουρα η απάντηση είναι «όχι», βγάλτε το δια παντός από την κουζίνα σας. Αν θέλετε να πιείτε καμιά φορά ένα αναψυκτικό μπορείτε να το κάνετε στην έξοδό σας.

Λευκό ψωμί

Δεν σας λέμε να κόψετε τελείως το ψωμί. Σας λέμε απλά να κόψετε το λευκό ψωμί το οποίο, όπως και η ζάχαρη, είναι επίσης εθιστικό. Το λευκό ψωμί περιέχει συστατικά που δεν μπορεί να επεξεργαστεί εύκολα ο οργανισμός καθώς και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Δημητριακά με ζάχαρη

Σίγουρα όλα τα δημητριακά δεν είναι κακά αλλά αυτά που περιέχουν ζάχαρη είναι ό,τι χειρότερο. Καλό είναι να κοιτάτε τις ετικέτες σας και να μένετε μακριά από εκείνα που περιέχουν μπόλικη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share