Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνδυάστε τα αυγά σας με χυμό πορτοκάλι και κάντε ένα δώρο στο σώμα σας

Θαυματουργός συνδυασμός!

26 Οκτωβρίου 2020 16:50
Συνδυάστε τα αυγά σας με χυμό πορτοκάλι και κάντε ένα δώρο στο σώμα σας

Το αδυνάτισμα είναι κάτι που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο μιας και είναι μια διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπάρχουν όμως κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων που θα ενεργοποιήσουν ξανά το μεταβολισμό σας και θα αποδειχθούν σωτήριοι τη στιγμή που η ζυγαριά σας θα έχει "κολλήσει". Τρανό παράδειγμα ο συνδυασμός αυγού με χυμό πορτοκάλι.

Μιλάμε για ένα συνδυασμό που δεν λείπει από κανένα πρόγραμμα διατροφής. Τι είναι αυτό όμως που τον κάνει τόσο σημαντικό. Έχουμε δει και ξέρουμε πως τόσο το πορτοκάλι όσο και το αυγό έχουν αμέτρητες βιταμίνες και χαρίζουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια μέσω των θρεπτικών συστατικών τους. Θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα και την ελαστικότητα του δέρματός σου; Δοκίμασε να καταναλώσεις αυτό το δυναμικό ντουέτο!

Τα αυγά είναι φυσικά πλούσια σε δύο αμινοξέα που συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Πριν από αυτό όμως κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα πρωινά αυγά σου, δες εδώ ποιον τρόπο να αποφύγεις.

Τροφές με βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα ακτινίδια, η πιπεριά, ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς η βιταμίνη C δρα ως συνένζυμο στο μηχανισμό αυτό. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητάς του.

Επίλεξε, λοιπόν, για πρωινό μία ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι και στύψε έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να καλύψεις ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών σου στην πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

Τεράστιος κίνδυνος: Σταματήστε να βάζετε αλάτι στα αυγά σας - Κινδυνεύετε από...

Τα βραστά αυγά είναι ένα τρόφιμο το οποίο καταναλώνεται συνήθως σαν πρωινό μιας και είναι μια καθαρή πρωτεΐνη και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Κι όμως, κάνουμε ένα τεράστιο λάθος που καταστρέφει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε εδώ γιατί είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός αυγών με μπέικον.

Ποιο είναι όμως αυτό το τραγικό λάθος που κάνουμε στα βραστά αυγά μας; Η προσθήκη αλατιού κι αυτό γιατί το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας και κατά συνέπεια ο συνδυασμός του με τα αυγά να "μπλοκάρει" την πρωτεΐνη στο να μεταβολιστεί σωστά από το σώμα μας. Κάντε λοιπόν μια προσπάθεια και αφαιρέστε το αλάτι από το αγαπημένο αυτό τρόφιμο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share