Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Μην πιείτε ποτέ ξανά αναψυκτικά με το κρέας σας - Κινδυνεύετε από...

Δώστε βάση!

26 Οκτωβρίου 2020 14:30
Προσοχή: Μην πιείτε ποτέ ξανά αναψυκτικά με το κρέας σας - Κινδυνεύετε από...

Μια συνήθεια, που σύμφωνα με ερευνητές αποτελεί έναν από τους χειρότερους συνδυασμούς τροφίμων, είναι το να πίνουμε αναψυκτικά την ώρα που τρώμε κρέας. Μπορεί να μην διανοείσαι να τρως σουβλάκι χωρίς να πίνει αναψυκτικό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις.

Η ζάχαρη αποτελεί το 16% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να έρχεται από τα γλυκά ποτά. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως η κατανάλωση ενός αναψυκτικού ή ποτού με ζάχαρη μαζί με γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη επηρεάζει τον μεταβολισμό και δημιουργεί λίπος. Ο συνδυασμός περιορίζει την αξία της πρωτεΐνης, η οποία αυξάνει τον κορεσμό, και μειώνει την πρόσληψη ενέργειας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να δείξουμε προσοχή σε σχέση με το κρέας, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το μαγειρεύετε παγωμένο.

Ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να περάσουν για 24 ώρες σε έναν ειδικό θάλαμο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Μέσα στον ελεγχόμενο θάλαμο οι επιστήμονες μπορούσαν να μετρήσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αξιοποιεί τα θρεπτικά συστατικά, τα γραμμάρια λίπους, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, αλλά και πόσες θερμίδες «καίγονται».

Ολοι οι εθελοντές κατανάλωναν το ίδιο φαγητό, το οποίο συνίσταται από 15% πρωτεΐνη τη μία ημέρα, 30% την άλλη, με το γεύμα να συνοδεύεται από ένα ποτό με ζάχαρη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν την τάση του οργανισμού να αποθηκεύει λίπος από ζαχαρούχα ποτά και δίνει μια νέα εικόνα για τη σχέση αυτών των ποτών και της παχυσαρκίας.

Το απόλυτο μυστικό για να γίνει το κρέας σας... λουκούμι

Ο βασικότερος λόγος που συχνά δεν πετυχαίνουν τα φαγητά με κρέας, είναι επειδή σκληραίνει στο μαγείρεμα και έτσι χάνει όλη τη νοστιμιά του. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε το λόγο που δεν πρέπει να αγοράζετε άπαχο κρέας.

Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και άλλα, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα. Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μαγείρεμα, για να γίνει μαλακό το κρέας, ανάλογα με τον χρόνο σας και τον τρόπο που σκοπεύετε να το μαγειρέψετε:

  1. Πριν το μαγειρέψετε βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί, και φτιάξτε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
  2. Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα παραπάνω, μπορείτε να το αλείψετε με ακτινίδιο και να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.
  3. Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού το πλύνετε, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.
  1. Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.
  2. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.
  3. Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share