Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Εσείς καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτες; Δείτε γιατί πρέπει να το σταματήσετε αμέσως (Video)

Μεγάλη προσοχή

21 Οκτωβρίου 2020 16:43
Εσείς καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτες; Δείτε γιατί πρέπει να το σταματήσετε αμέσως (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μπατονέτες για να καθαρίσουν τα αυτιά τους από το ενοχλητικό κερί. Αλλά έτσι, πολλές φορές καταλήγουν να τραυματίζουν το τύμπανο και να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από ότι θα ήθελαν.

Αυτό, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ακοή. Είναι κάτι που δημιουργεί το σώμα για πολλούς λόγους και μελέτες έχουν δείξει πως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε μπατονέτες για να το απομακρύνουμε από τα αυτιά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Ενώ, μια γυναίκα ζέστανε ελαιόλαδο και έριξε 3 σταγόνες στο αυτί της. Απαλλάχθηκε από κάτι που τη βασάνιζε χρόνια!

Ρίχνει ξύδι μαζί με οινόπνευμα στο αυτί - Ο λόγος θα σας σοκάρει

Ένας απλός τρόπος για να καθαρίσετε με ασφάλεια το αυτί σας και να αφαιρέσετε το κερί, είναι να βάλετε λίγο ξύδι με οινόπνευμα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Ακόμα, αν αντιμετωπίζετε μολύνσεις στα αυτιά, είναι ένα φάρμακο πολύ αποτελεσματικό. Σχεδόν όλες οι σταγόνες για τα αυτιά περιέχουν μόνο αλκοόλ για το πλύσιμο και το στέγνωμα του αυτιού. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι περιλαμβάνει οινόπνευμα και άσπρο ξίδι.

Το αλκοόλ και το λευκό ξύδι ξηραίνουν το αυτί, καταπολεμούν τις λοιμώξεις, εξαλείφουν το κερί και ανακουφίζουν από τον πόνο. Το λευκό ξύδι έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και έχει, επίσης, επίδραση ενάντια στις μολύνσεις που απαιτούν αντιβιοτικά.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον πόνο στο αυτί

Συστατικά:

  • Αλκοόλ (οινόπνευμα)
  • Λευκό ξύδι
  • Μέθοδος παρασκευής:
  • Αναμείξτε σε ίσα μέρη λευκό ξύδι και αλκοόλ.

Τρόπος χρήσης:

  • Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το προετοιμασμένο μείγμα, γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι και ρίξτε λίγο από το φάρμακο στο αυτί σας. Κρατήστε το κεφάλι σας στο πλάι για 30 έως 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, καθίστε σε όρθια θέση και αφήστε το μείγμα να βγει από το αυτί σας.
  • Για τη θεραπεία της λοίμωξης του αυτιού ή αφαίρεσης λίπους ή νερού από το αυτί, θα πρέπει να συνεχίσετε τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Αν έχετε να κάνετε με ένα διάτρητο τύμπανο αυτιού, δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο. Εκτός όμως, από τη χρήση του στο αυτί, δείτε εδώ τι κάνει το ξύδι στο... καζανάκι.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share