Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπανάνα: Τι θα συμβεί αν τρώτε δύο τεμάχια καθημερινά για ένα μήνα - Τα ευεργετικά οφέλη της (Video)

Τρομερά αποτελέσματα

18 Οκτωβρίου 2020 20:37
Μπανάνα: Τι θα συμβεί αν τρώτε δύο τεμάχια καθημερινά για ένα μήνα - Τα ευεργετικά οφέλη της (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε, όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας η οποία βοηθά σε ουκ ολίγους τομείς της καθημερινότητάς μας, με τους επιστήμονες μάλιστα, να μιλούν ακόμα και για καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ωστόσο, προσέξτε τα επικίνδυνα σημάδια στη φλούδα της.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

Hangover: Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

​Πίεση και στην εργασία: Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς... Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης.

Έβρασε μπανάνες ήπιε το ζουμί κι έπεσε για ύπνο - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε αμέσως

Τι θα συμβεί αν πιείτε το ζουμί από τις μπανάνες; O ύπνος είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία μας και σχετίζεται με πολλές ζωτικές λειτουργίες αλλά και με την εμφάνισή μας, καθώς αποδεδειγμένα σχετίζεται με το δέρμα και τα κιλά μας.

Σας παρουσιάζουμε ένα απολύτως φυσικό τρικ για να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο εύκολα και να έχετε περισσότερη ενέργεια όταν ξυπνάτε. Πολλοί το αποκαλούν “τσάι μπανάνας” και η αλήθεια είναι πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι κοντά στην πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι μπανάνες αποδεικνύονται θαυματουργές, δείτε εδώ ποιες αρρώστιες θα "σκοτώσετε" τρώγοντας 2 μπανάνες την ημέρα.

Δείτε λοιπόν τη συνταγή που θα σας κάνει να έχετε έναν ήσυχο ύπνο:

Υλικά:

  • 1 μπανάνα, κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • λίγη κανέλλα (προαιρετικό)

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή και πρέπει απλά να βράσετε το νερό και μέσα σε αυτό να πολτοποιήσετε την μπανάνα. Μετά ανακατέψτε το μέχρι να διαλυθεί σχεδόν εντελώς η μπανάνα.

Το ρόφημα αυτό πέρα από τις ευεργετικές για τον ύπνο σας μπορεί επίσης σύμφωνα με διατροφολόγους να σας βοηθήσει και σε περιπτώσεις στομαχόπονου, ζαλάδας ή γενικότερης αδυναμίας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share