Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γεμίζει 3 τεράστια βάζα με σκόρδο, μέλι και ξύδι. Μόλις δείτε γιατί το κάνει, θα τρέξετε να την αντιγράψετε!

Θαυματουργό!

18 Οκτωβρίου 2020 15:28
Γεμίζει 3 τεράστια βάζα με σκόρδο, μέλι και ξύδι. Μόλις δείτε γιατί το κάνει, θα τρέξετε να την αντιγράψετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιατροί συμφωνούν, ότι η παρακάτω φυσική φόρμουλα είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματική από την πενικιλίνη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και χρειάζεται μόνο 3 υλικά, που έχετε όλοι στην κουζίνα σας. Οπότε, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην το δοκιμάσετε.

Οι ειδικοί λένε, ότι η ακόλουθη θεραπεία ενισχύει την ανοσία και μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα άσχημα επίπεδα χοληστερόλης. Χρησιμοποιήστε τη για κρυολογήματα, λοιμώξεις, αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, και πόνο στις αρθρώσεις.

Συστατικά:

  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 1 φλιτζάνι μέλι

Παρασκευή:

Τεμαχίστε το σκόρδο. Προσθέστε το μέλι και το μηλόξυδο και ανακατέψτε τα για 15 δευτερόλεπτα σε πλήρη ταχύτητα, στο μπλέντερ.

Μεταφέρετε το προκύπτον μίγμα σε ένα βάζο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο για 5 ημέρες. Ανακατεύετε το περιεχόμενο κάθε μέρα. Το σιρόπι σας, είναι έτοιμο για χρήση! Ακόμα δείτε τι θα συμβεί αν ρίξετε σκόρδο μέσα σε ένα μπουκάλι με οινόπνευμα. Θα πάθετε πλάκα!

Δοσολογία:

Να παίρνετε 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι κάθε πρωί, πριν φάτε ή πιείτε το οτιδήποτε. Λάβετε υπόψη ότι η γεύση του είναι εξαιρετικά ισχυρή, οπότε μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ποτήρι νερό.

Σκόρδο: 4 χρήσεις που δε φανταζόσασταν ότι υπάρχουν και θα σας σώσουν

Τα σκόρδα είναι ένα κύριο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας. Το βάζουμε στα φαγητά για να δώσουμε μια σπιρτάδα και να τα ζωντανέψουμε. Έχει όμως πολλές απρόοπτες ευεργετικές ιδιότητες που πολλοί δεν ξέρουμε.

Απομακρύνει τσιμπούρια και άλλα παράσιτα

Τα κατοικίδια σας θα σας αγαπήσουν ακόμα παραπάνω. Βάλτε απλά λίγο σκόρδο στην διατροφή τους και θα εξαφανιστούν τα παράσιτα. Θα μπορούσατε αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά να τρίψετε μια σκελίδα πάνω στο τρίχωμα τους για εξτρά ασφάλεια.

Χρησιμεύει ως φυτοφάρμακο.

Ανακατέψτε μερικές σκελίδες σκόρδου με εκχύλισμα πιπεριού και σαπούνι και ψεκάστε με το μείγμα τα φυτά και τα λουλούδια σας. Είναι ένα τέλειο φυτικό φυτοφάρμακο.

Σκόρδο: Ως κόλλα

Απλά πάρετε μερικές σκελίδες σκόρδου και να τις λιώσετε. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο (που έχει ιδιότητες κόλλας) και αλείψτε το σε χαρτί ή γυαλί. Με αυτό μπορείτε να κολλήσετε τα ραγισμένα τζάμια σας και οτιδήποτε άλλο σε γυαλί έχει ραγίσει.

Είναι εντομοαπωθητικό

Τα κουνούπια έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Για να τα κρατήσετε μακριά σας μπορείτε απλά να βάλετε σκελίδες όπου θεωρείτε πως υπάρχουν κουνούπια καθώς και στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας. Οι εντομοαπωθητικες του ιδιότητες θα τα κρατήσουν μακριά.

Απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν κρυολογείτε μπορείτε να ρίχνετε ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο σε βραστό νερό για αρκετά λεπτά, να σουρώνετε το μείγμα και να το πίνετε.

Για να χάσετε κιλά

Σε μελέτες που έχουν γίνει στην Κορέα έχει αποδειχτεί πως το σκόρδο μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλός σύμμαχος στην προσπάθεια να χάσετε μερικά κιλά.

Ανεβάζει τη λίμπιντο

Ο λόγος που το σκόρδο έχει και αυτή την ιδιότητα είναι πως βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Φάτε το και εσείς και ο σύντροφός σας έτσι ώστε να μην σας ενοχλεί και η έντονη μυρωδιά του.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share