Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο λόγος που δεν πρέπει να φάτε ποτέ ξανά μελάτα τα αυγά σας - Κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

11 Οκτωβρίου 2020 13:46
Ο λόγος που δεν πρέπει να φάτε ποτέ ξανά μελάτα τα αυγά σας - Κινδυνεύετε από...

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.

Αν σας αρέσει «μελάτο» το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια. Και μιας και μιλάμε για βραστά αυγά, δείτε εδώ το κόλπο με τη βελόνα για να μην σας σπάσουν ποτέ ξανά.

Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Ξεχάστε τα τηγανητά αυγά όπως τα ξέρατε - Η νέα μόδα τα θέλει σε... φακελάκι

Τα τηγανητά αυγά είναι ένας εύκολος τρόπος για να καλύψουμε την πείνα μας, με ένα υλικό που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας και μας βγάζει «ασπροπρόσωπους» τις δύσκολες στιγμές. Εκτός όμως από εύκολη λύση είναι και άκρως θρεπτικά, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε τρία αυγά τη μέρα.

Εάν ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο για να απολαύσετε το τηγανητό αυγό σας, ήρθε η στιγμή να δείτε το παρακάτω βίντεο, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πολλά κολακευτικά σχόλια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Ρίξτε το ασπράδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ και δημιουργήστε έναν κύκλο, μέχρι να γίνει ένα λεπτό στρώμα. Σαν να φτιάχνετε ομελέτα, δηλαδή. Όταν ψηθεί, ρίξτε στη μέση τον κρόκο και τυλίξτε το σαν έναν φάκελο. Αφήστε το λίγο να ψηθεί και αναποδογυρίστε. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό!

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share