Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μπαχαρικό που βοηθά στη μακροζωία - Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή

Απίθανα αποτελέσματα

9 Οκτωβρίου 2020 15:08
Το μπαχαρικό που βοηθά στη μακροζωία - Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σαφράν, χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «ελιξίριο» μπαχαρικό μακροζωίας, που βοηθά στην καλή διάθεση και την ψυχική υγεία αλλά και στη συγκέντρωση! Επίσης, δείτε ποιο είναι το μπαχαρικό που καίει το περισσότερο λίπος!

Σε έρευνα που έγινε, σε παιδιά και εφήβους που διαγνώστηκαν με ΔΕΠΥ χορηγήθηκαν είτε 30 mg σαφράν ημερησίως είτε μεθυλφαινιδάτη. Τα άτομα και των δύο ομάδων έδειξαν παρόμοια και σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα της ΔΕΠΥ και δεν υπήρχε διαφορά στις παρενέργειες.

Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλει στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας και στην ενίσχυση της μνήμης.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το κοκτέιλ βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει ο κρόκος μπορεί να προστατέψει και από τη γεροντική άνοια, αλλά και από την εκφυλιστική νόσο του Αλτσχάιμερ.

Το θαυματουργό μπαχαρικό που θα σας σώσει από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες

Ο πονοκέφαλος και οι ημικρανίες αποτελούν ένα δυσάρεστο συναίσθημα για κάθε άνθρωπο. Μπορεί να προέρχονται από πολλούς λόγους. Ωστόσο, το αποτέλεσμα παραμένει πάντοτε, το ίδιο και είναι δυσάρεστο για εκείνον, ο οποίος το βιώνει. Μη βιαστείτε να επισκεφθείτε το κοντινότερο φαρμακείο για να προμηθευτείτε παυσίπονα μιας και τη λύση μπορείτε να τη δώσετε μόνοι σας και φυσικά με τη βοήθεια ενός μπαχαρικού και μόνο. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως πέραν της σωτήριας λύσης της παύσης κάποιου πόνου, υπάρχουν και ορισμένα μπαχαρικά που βοηθούν στην λίμπιντο, δείτε εδώ ποια είναι.

Μελέτη του 2014 συμπεριέλαβε 100 άτομα που υπέφεραν από ημικρανίες και υποβλήθηκαν σε θεραπεία είτε με 50 mg σουματριπτάνης, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, ή 250 mg σκόνης τζίντζερ.

Δύο ώρες μετά τη θεραπεία, το 64% των ανθρώπων που έλαβαν τζίντζερ και το 70% εκείνων που έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν κατά 90% μείωση του πόνου. Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ ή σκόνη στη μαγειρική και θα εκπλαγείτε από τη γεύση που θα πάρουν τα φαγητά σας. Μπορείτε επίσης να πιείτε αφέψημα τζίντζερ, το οποίο θα φτιάξετε ρίχνοντας βραστό νερό σε 3 λεπτές φέτες φρέσκου τζίντζερ.

Αφήστε το 10 λεπτά και προσθέστε λίγο μέλι. Μην παίρνετε τζίντζερ εάν έχετε πρόβλημα με την πήξη του αίματος ή λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή. Σε υψηλές δόσεις, η πιπερόριζα μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπια καούρα, διάρροια και ερεθισμό του στόματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share