Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

8 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάσετε με φάρμακα - Μεγάλη προσοχή!

Προσοχή!

7 Οκτωβρίου 2020 19:43
8 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάσετε με φάρμακα - Μεγάλη προσοχή!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες όταν συνδυαστούν με ορισμένα φάρμακα μέσα στο σώμα σας. Ακόμη και τρόφιμα που είναι ωφέλιμα για σας, πολλές φορές δεν ‘συνεργάζονται’ καλά με την ιατρική σας συνταγή.

Είναι καλύτερα να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας, αλλά εάν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, η παρακάτω λίστα μπορεί να βοηθήσει! Ενώ, δείτε 10 μαγικές τροφές που καίνε το λίπος.

1. Εάν Παίρνετε Φάρμακα Για Τη Χοληστερίνη

Παραλείψτε το γκρέιπφρουτ! Ο χυμός γκρέιπφρουτ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των φαρμάκων χοληστερόλης στο αίμα σας. Αυτό μπορεί να σας εκθέσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες του φαρμάκου σας.

2. Εάν Παίρνετε Αντιθρομβωτικά

Πετάξτε τον χυμό κράνμπερι! Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι ασθενείς που ήπιαν χυμό κράνμπερι ενώ λάμβαναν αντιθρομβωτικά φάρμακα είχαν αραίωση του αίματος. Η δραματική αραίωση του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στην υγεία.

3. Εάν Παίρνετε Φάρμακα Για Την Πίεση Του Αίματος

Αποφύγετε τις μπανάνες! Τα φάρμακα για την πίεση μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα καλίου στο σώμα σας. Οι μπανάνες είναι γεμάτες κάλιο, και η υπερβολική ποσότητα ίσως προκαλέσει προβλήματα. Εάν τα επίπεδα καλίου στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καρδιακή αρρυθμία ή ταχυκαρδία.

4. Εάν Παίρνετε Φάρμακα Για Την Καρδιακή Ανεπάρκεια

Ξεχάστε την μαύρη γλυκόριζα! Η μαύρη γλυκόριζα περιέχει γλυκυρριζίνη, μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία όταν συνδυάζεται με διγοξίνη. Μπορεί επίσης να αναστείλει την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής σας, προκαλώντας περαιτέρω επιπλοκές.

5. Εάν Παίρνετε Αντιπηκτικά

Αφήστε το σπανάκι και το μπρόκολο! Όπως και άλλα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη αυτή μπορεί να επηρεάσει τη δράση των αντιπηκτικών και αντιθρομβωτικών φαρμάκων, καταστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά.

6. Εάν Παίρνετε Αντιβιοτικά Τετρακυκλίνης

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά! Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ασβέστιο μπορεί να αποτρέψει το σώμα σας από τη σωστή απορρόφηση των αντιβιοτικών. Τα φάρμακα μπορεί να γίνουν λιγότερο αποτελεσματικά και να μην λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε.

7. Εάν Παίρνετε Φάρμακα Για Τον Θυρεοειδή

Απαλλαγείτε από τα καρύδια! Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να αποτρέψουν το σώμα σας από τη σωστή απορρόφηση της φαρμακευτικής αγωγής του θυρεοειδούς. Σιγουρευτείτε ότι δεν το παρακάνετε με φαγητά πλούσια σε ίνες.

8. Εάν Παίρνετε Φάρμακα Για Βακτηριακές Λοιμώξεις

Όχι πια κατεργασμένα αλλαντικά! Τα τρόφιμα που περιέχουν τυραμίνη, ενώ παίρνετε φαρμακευτική αγωγή για μια βακτηριακή λοίμωξη, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πίεση του αίματος. Η τυραμίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται κυρίως σε καπνιστά τρόφιμα. Αποφύγετε το σαλάμι αέρος, τα λουκάνικα και τα επεξεργασμένα τυριά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share