Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρωινό: 5 τροφές για όγκο και για να χτίσετε μυς

Δώστε βάση αν θέλετε να "φτιάξετε" κορμί

7 Οκτωβρίου 2020 09:27
Πρωινό: 5 τροφές για όγκο και για να χτίσετε μυς

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώτε το πρωί, αν θέλετε να χτίσετε μυς; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που καίνε το λίπος.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει, ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όντως ισχύει. Το τι θα φάτε το πρωί καθορίζει τα επίπεδα της ενέργειας που θα έχετε μέσα στην ημέρα. Επίσης, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει στη γρήγορη ανάπτυξη των μυών. Άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε στην πρωινή διατροφή τις ακόλουθες 5 τροφές. Πάμε να τις δούμε;

Ποιες οι καλύτερες τροφές για όγκο και για να χτίσετε μυς

Αυγά

Μία ωραία πλούσια ομελέτα με όποιον τρόπο και αν σας αρέσει να την απολαμβάνετε, είναι ιδανική για το πρωινό σας. Τα αυγά είναι η τέλεια φιλική τροφή προς τους μυς, που μπορείτε να τα προσθέσετε στην πρωινή σας διατροφή.

Είναι γεμάτα από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες αλλά και αμινοξέα. Αυτές οι ενώσεις είναι ζωτικής σημασίας για όποιον θέλει να διατηρήσει την μυϊκή του μάζα. Ένα πρωτεϊνούχο πρωινό θα επιταχύνει όχι μόνο τη μυϊκή αποκατάσταση από τη χθεσινή σας προπόνηση, αλλά και θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε.

Άπαχο γιαούρτι με μούρα

Άλλος ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσετε την μέρα σας, είναι ένα μπολ με άπαχο γιαούρτι όπου μπορείτε να προσθέσετε μια μερίδα από φρέσκα μούρα. Μπορεί να σας φαίνεται άδικος κόπος έτσι όπως το ακούτε, αλλά να ξέρετε, ότι αυτός ο συνδυασμός τροφοδοτεί το σώμα με πρωτεΐνες, ασβέστιο αλλά και σίδηρο.

Αν θέλετε να χτίσετε μυς απαιτείτε η πρωτεΐνη σε αφθονία, όμως είναι εξίσου σημαντικό να εξισορροπήσετε τα γεύματα με υδατάνθρακες, ώστε να έχετε ενέργεια και γι' αυτόν το λόγο υπάρχουν τα μούρα. Φυσικά μην ξεχνάτε ότι έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ρόφημα πρωτεϊνών

Ένα καλό πρωτεϊνούχο ρόφημα θα αυξήσει τη ροή του αίματος στους μυς, ενώ θα σας εφοδιάσει με ενέργεια και θα βοηθήσει το σώμα να επεξεργάζεται και να χρησιμοποιεί ευκολότερα, τους υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια των ωρών της προπόνηση σας.

Το ρόφημα που συνιστάτε αποτελείτε από Whey protein το οποίο έχει πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης και την διατήρηση του βάρους. Εναλλακτικά όμως μπορείτε να τραφείτε με ρύζι και μπιζέλια.

Πρωτεϊνούχα Pancakes

Τα Pancakes δεν είναι μόνο για το κυριακάτικο πρωινό. Με τον σωστό συνδυασμό, οι τηγανίτες μπορούν να παρέχουν στο σώμα μεγάλα ποσά πρωτεΐνης αλλά και υγιεινών υδατανθράκων. Θα πρέπει φυσικά να παρακάμψετε τις προκατασκευασμένες με άσπρο αλεύρι. Αντ' αυτού, επιλέξτε ένα μείγμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και συμπεριέλαβε αυγά, μπέικον, κοτόπουλο, ακόμη και άπαχο τυρί.

Φυστικοβούτυρο

Κάθε πρωί μπορείτε να βάζετε φυστικοβούτυρο στο ψωμί του τοστ σας, με τη μόνη προϋπόθεση το ψωμί να είναι ολικής άλεσης. Εναλλακτικά μπορείτε να το προσθέσετε και αυτό στο πρωτεϊνούχο ρόφημα σας. Αυτή η τροφή είναι γεμάτη με επτά διαφορετικούς ξηρούς καρπούς, κάποιοι από τους οποίους είναι τα φιστίκια, τα κάσιους, τα αμύγδαλα, ο λιναρόσπορος, τα φουντούκια, αλλά και οι ηλιόσποροι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share