Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

10 τροφές που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να φαίνεται ομορφότερο

Θα μείνετε άφωνοι με τα αποτελέσματα

5 Οκτωβρίου 2020 08:34
10 τροφές που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να φαίνεται ομορφότερο

Θέλετε να φαίνεται το δέρμα σας ομορφότερο; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να καταναλώνετε τις τροφές που θα σας παρουσιάσει το Athensmagazine.gr παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που δεν παχαίνουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών παίζει ζωτικό ρόλο όχι μόνο στη γενική υγεία μας, αλλά και στην εμφάνιση του δέρματός μας. Αλλά ξέρατε ότι ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το δέρμα;

Παρακάτω, θα δείτε τις κορυφαίες 10 τροφές που πρέπει να καταναλώνετε αν θέλετε υγιές και λαμπερό δέρμα

Μούρα

Αυτή η σούπερ τροφή, αυτά τα μικρά μπλε μούρα δίνουν μια πολύ μεγάλη διατροφική ώθηση για το μέγεθός τους. Μια φανταστική πηγή αντιοξειδωτικών, πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες A και C, που αν τα προσθέσετε στη διατροφή σας, θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας.

Μήλα

Θα κάνουν το δέρμα σας να λάμψει, γιατί η κερσετίνη η οποία περιέχεται στον φλοιών των περισσότερων ποικιλιών μήλων είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο μας προστατεύει από την ηλιακές ακτίνες UVB, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτές χωρίς προστασία.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες πηγές καλίου, ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματός σας. Το έντονα ξηρό δέρμα είναι ένα κλασικό σύμπτωμα ανεπάρκειας καλίου, οπότε προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια μπανάνα ως μέρος της καθημερινής σας πρόσληψης φρούτων.

Ανανάς

Οι ανανάδες έχουν χρησιμοποιηθεί σε μερικές καλλιέργειες ως φαρμακευτικό φυτό εδώ και χρόνια, καθώς είναι το μόνο φρούτο που είναι γνωστό ότι περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή και το πρήξιμο του δέρματος.

Φράουλες

Ένα φλιτζάνι φράουλες μπορεί να περιέχει και το 130% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου που με τη σειρά του βοηθά και το δέρμα να είναι λείο και σφριγηλό.

Έτσι λοιπόν όσο περισσότερη βιταμίνη C καταναλώνουμε τόσο λιγότερες λεπτές γραμμές θα δούμε στο δέρμα μας. Επιπρόσθετα παρατηρείτε πως οι γυναίκες που έχουν χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης C είναι πιθανό να έχουν ξηρό και ζαρωμένο δέρμα.

Παπάγια

Η παπάγια είναι ένας καρπός που περιέχει απίστευτη ποσότητα βιταμίνης Α και το ένζυμο παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των ανενεργών πρωτεϊνών και στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Ακτινίδια

Είναι επίσημα ο καρπός που περιέχει την περισσότερη βιταμίνη C, το βασικό συστατικό του δέρματος για ζωντάνια και λάμψη.

Ρόδι

Τα ρόδια θεωρούνται επίσης υπέρ τροφή. Μια άλλη θρεπτική δύναμη, που περιέχουν ισχυρές αντιγηραντικές ενώσεις που βοηθούν στην τόνωση της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος.

Κεράσια

Τα κεράσια έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.

Πατάτες

Για να απαλλαγείτε από τα σκούρα σημάδια, πάρτε μια φέτα πατάτας και τρίψτε την στην περιοχή για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η πατάτα έχει ήπιες όξινες ιδιότητες που δρουν ως μεγάλος φυσικός λευκαντικός παράγοντας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share