Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

3 τροφές που βάζουν τέλος στη δυσκοιλιότητα

Άμεσα αποτελέσματα!

2 Οκτωβρίου 2020 09:42
3 τροφές που βάζουν τέλος στη δυσκοιλιότητα

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που θα βάλουν τέλος στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που απαγορεύεται να βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα. Και παρόλο που η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από ιατρικές παθήσεις, φάρμακα και άλλους παράγοντες που μπορεί να είναι έξω από τον έλεγχό μας, για τους περισσότερους από εμάς, είναι μια κατάσταση που προκαλείται από ό,τι τρώμε, ή , μάλλον, δεν τρώμε.

Δείτε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το εντερικό σας σύστημα σε μια ισορροπία:

Δαμάσκηνα

Υπάρχει ένας λόγος που είναι γνωστή τροφή ενάντια στην δυσκοιλιότητα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι αυτό που αυξάνει τον όγκο των κοπράνων σας, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται κατά μήκος του εντέρου με εύρυθμο τρόπο. Ένα δαμάσκηνο περιέχει περίπου 1 γραμμάριο ινών. Έχουν, επίσης φρουκτάνες, σορβιτόλη και σάκχαρα που μπορεί να έχουν καθαρτική δράση.

Λιναρόσπορος

Αρκεί μία κουταλιά από τριμμένο σπόρο λιναριού για να πάρετε 2 γραμμάρια ινών. Και μπορείτε να το προσθέσετε σε πολλά γεύματα, όπως στα δημητριακά σας το πρωί ή στις σαλάτες σας την υπόλοιπη ημέρα. Ωστόσο, μην καταναλώνετε τους λιναρόσπορους ολόκληρους, αφού, αν δεν είναι σε μορφή σκόνης (τριμμένο) δε διασπώνται από το στομάχι και το έντερο και δεν σας προσφέρουν τα θρεπτικά τους συστατικά.

Σπανάκι

Μία κούπα μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει 4 γραμμάρια ινών, αλλά είναι και πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το συγκεκριμένο μέταλλο βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του νερού από άλλες τροφές και αυτό συμβάλλει στην πιο ομαλή κίνηση του εντέρου.

Stop: Αυτές είναι οι 5 χειρότερες τροφές για τη διατροφή σας

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που καταστρέφουν τη διατροφή σας; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που περιέχουν καρκινογόνα συστατικά.

Παρακάτω θα δείτε τις τροφές που είναι άκρως απαγορευμένες αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή ή αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Ε, μην πάνε και χαμένοι οι κόποι σας!

Διαβάστε αναλυτικά τα τρόφιμα

Λιπαρά κρέατα

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στο κρέας που επιλέγουμε. Το ιδανικό θα ήταν να τρώτε μια φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας και τις άλλες φορές να επιλέγετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα που περιέχει άπαχη πρωτεΐνη. Αμέσως θα μειώσετε τα λιπαρά και τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Ποτό

Γνωρίζετε ήδη ότι το αλκοόλ είναι καταστροφικό για κάθε διατροφή. Περιέχει τις λεγόμενες “κενές θερμίδες” και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που όσο και να προσέξετε πριν ή μετά την κατανάλωσή του, δεν πρόκειται να το “σώσετε”. Εκτός από τη μπύρα ή το κρασί, μπορείτε να επιλέξετε ένα Mojito και να τους αναφέρετε να μη βάλουν ζάχαρη μέσα.

Τηγανητά φαγητά

Σύμφωνα με έρευνες, οι τηγανητές πατάτες είναι η νούμερο ένα τροφή με μεγάλες ποσότητες αλατιού και λιπαρών. Σε γενικές γραμμές, τα τηγανητά τείνουν να είναι γεμάτα σε κορεσμένα λιπαρά, αρκετά “βαριά” για το σώμα και με πολλές θερμίδες φυσικά. Μπορείτε να επιλέξετε, λοιπόν, την πατάτα ή καλύτερα την γλυκοπατάτα, σε ψητή ή βραστή μορφή.

Σόδα

Δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη διατροφή σας, παρά μόνο φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς. Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά σόδα, τείνουν να έχουν συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς.

Χυμοί

Από ότι καταλαβαίνετε δεν αναφέρομαι στους φυσικούς χυμούς που φτιάχνεται μόνοι σας. Οι χυμοί του εμπορίου έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο φιλικοί για τη δίαιτά σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share