Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6 τροφές που απαγορεύεται να βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων - Μπορεί να προκληθεί έως και... έκρηξη

Δώστε μεγάλη προσοχή!

1 Οκτωβρίου 2020 08:20
6 τροφές που απαγορεύεται να βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων - Μπορεί να προκληθεί έως και... έκρηξη

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να προκληθεί έως και έκρηξη; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που καθαρίζουν τις αρτηρίες από την Χοληστερόλη.

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή, ωστόσο, χρειάζεται και προσοχή. Όπως ως προς το τι βάζει κανείς για να ζεστάνει. Γιατί ναι, πολλές φορές έχουμε ακούσει όλοι για δοχεία που μπορούν να λιώσουν, να προκαλέσουν πυρκαγιά ή να απελευθερώσουν επιβλαβείς τοξίνες.

Δεν είναι όμως μόνο τα δοχεία που είναι επικίνδυνα. Εξίσου μεγάλα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια τα τρόφιμα. Η θέρμανσή τους προκαλεί την έκκληση τοξινών, ενώ μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και εκρήξεις. Ποια είναι αυτά;

Αβγά με το τσόφλι

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργούν ατμούς στο εσωτερικό του αβγού και καθώς αυτό βράζει και η πίεση αυξάνεται μπορεί να προκληθεί έκρηξη.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη στις πιπεριές (είναι η ένωση που καθορίζει το πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές) εξατμίζεται όταν εκτίθεται στις υψηλές θερμοκρασίες του φούρνου μικροκυμάτων. Οι πιπεριές δε θα εκραγούν αλλά οι αναθυμιάσεις δε θα λείψουν και καλό είναι να τις αποφύγουμε.

Μητρικό γάλα

Πολλές μαμάδες που παίρνουν το γάλο με αντλία από το στήθος τους το καταψύχουν και όταν χρειαστεί να ταΐσουν το μωρό τους απλά το ξεπαγώνουν. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν το ξεπαγώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς όπως προειδοποιεί η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το μητρικό γάλα μπορεί να ζεσταθεί ανομοιογενώς, να ξεγελάσει στο τεστ του χεριού και να κάψει τον ευαίσθητο ουρανίσκου του μωρού.

Κούπα με νερό

Το ζέσταμα μιας κούπας με νερό για τσάι ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να είναι βολικό αλλά όχι και ασφαλές. Μια κούπα με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να υπερθερμανθεί αλλά όχι να βράσει και όταν στη συνέχεια προσθέσετε το τσάι, τον καφέ ή οτιδήποτε άλλο να πεταχτεί έξω προκαλώντας εγκαύματα στα χέρια σας, π.χ..

Αλλαντικά

Το ζέσταμα του λουκάνικου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων μοιάζει με κακή ιδέα. Σύμφωνα με έρευνα τα μικροκύματα μπορούν, στα επεξεργασμένα κρέατα, να οδηγήσουν στο σχηματισμό ενώσεων που συνδέονται με τη χοληστερίνη και τα οποία έχουν συνδεθεί με τη στεφανιαία νόσο. Ο φούρνος μικροκυμάτων εν προκειμένω είναι ένας τρόπος να κάνετε ένα «κακό» φαγητό ακόμη χειρότερο.

Άψητο ρύζι

Το ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρους δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων και η θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων δεν μπορεί να τα σκοτώσει με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share